– Inter må være på sitt beste for å hamle opp med Liverpool, og det tror jeg ikke går dersom de to er ute

Vi har tatt en prat med Christian Aannø fra Inters norske supporterklubb før onsdagens storkamp.

Inter-supporterne har hatt mye å juble for de siste årene, med ligatittel forrige sesong og gode muligheter til å vinne sin 20. tittel, som gir to stjerner på fronten av drakten, i sesongen vi er inne i nå.

Simone Inzaghis lag er nummer to i Serie A bak byrival AC Milan, men det er kun ett poeng som skiller, og Inter har en hengekamp mot Bologna som skal spilles.

Vi har tatt en prat med Christian Aannø i Inters norske supporterklubb om hva vi kan forvente oss av Inter i disse to storkampene.

– Sesongen startet litt trått, men det har tatt seg opp og årets Inter-utgave er ofte en fryd for øyet. Det er en ballsikker gjeng som er glad i å angripe, og jeg tror ikke Inter-supporterne har kost seg så mye som nå på mange år. Det er tett mellom Napoli, Milan og Inter på topp, men jeg fornærmer neppe noen når jeg sier at Inter er Serie As beste lag og at de fortsatt har et klart favorittstempel på seg i gullkampen, sier Aannø.

VETERAN: Inter har 35 år gamle Edin Dzeko i angrep.

VETERAN: Inter har 35 år gamle Edin Dzeko i angrep.

– Det har ikke vært særlig muligheter til å hvile spillere. Barella er suspendert på onsdag, og Bastoni rekker kanskje å bli frisk til kampen. Ellers ser vi neppe noen endringer fra laget som møtte Napoli i helga, selv om det ryktes at Alexis skal få sjansen fra start.

Dette var laget som startet mot Napoli: Handanovic; Skriniar, de Vrij, Dimarco; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro

– Hvis vi tar utgangspunkt i at Bastoni rekker kampen, tror jeg vi ser dette laget: Handanovic; Skriniar, de Vrij, Bastoni; Dumfries, Vidal, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro

Bastoni trente tirsdag kveld

På treningsbildene fra Inter sin åpne trening tirsdag kveld, kunne vi se at Alessandro Bastoni var tilbake i trening. Den unge lovende midtstopperen har vært ute med et ankelproblem.

Aannø legger ikke skjul på hvor viktig den italienske U21-landslagsspilleren er for laget. Fra før er som nevnt Nicolo Barella suspendert.

– Det skal sies at Bastoni kjemper mot klokka og fortsatt kan rekke kampen, men om begge er ute, vil jeg gå så langt og si at det er avgjørende fravær. Inter må være på sitt beste for å hamle opp med Liverpool, og det tror jeg ikke man klarer uten Bastoni og Barella. Spesielt når erstatterne ikke er i nærheten av deres nivå. Det blir litt som å drikke appelsinjuice etter tannpussen, dessverre, sier han.

TRENTE: Alessandro Bastoni var tilbake i trening på tirsdag. Kanskje rekker han kampen.

TRENTE: Alessandro Bastoni var tilbake i trening på tirsdag. Kanskje rekker han kampen.

Han forteller videre hvorfor Bastoni er så viktig.

– Bastoni er en å følge med på om han blir klar. Han har omtalt seg selv som en offensiv midtbanespiller som spiller midtstopper, og selv om det ble sagt i en humoristisk setting, er det sjelden vi ser røyk uten at det er ild. I Serie A har han en veldig offensiv rolle og er ofte med høyt i banen - selv om det er grunn til å tro at Inter vil legge seg litt mer bakpå i disse oppgjørene enn de pleier å gjøre i hjemlig serie, sier han.

En annen de røde må være obs på er den kroatiske midtbanespilleren Marcelo Brozovic, som har spilt i Inter siden 2015.

– Brozovic er kanskje Inters viktige spiller. Kroaten står ikke bak det spektakulære, men han er kaldere enn tirsdagskveldene i Stoke og roligere enn skjæra på tunet. Ballene fordeles like raskt og effektivt som omikron i et klasserom med dårlig ventilering. Mye er gjort om man klarer å sette ham ut av spill, og det tror jeg Liverpool og Klopp er klar over og vil forsøke å gjøre.

Ingen god magefølelse

Dette er fjerde sesongen på rad med Inter i Champions League, og selv om laget kom til Europa League-finalen i 2020, har det ikke gått så bra så langt. Forrige gang de gikk videre til utslagsrundene i den gjeveste europacupen var i 2011/12, da de røk ut i åttendedelsfinalen mot Marseille. Den gang røk de ut på bortemålsregelen – men akkurat dét trenger de ikke å frykte denne sesongen – for den regelen er borte.

Siden forrige sesong har Antonio Conte blitt erstattet av Inzaghi, som tidligere var sjef for Lucas Leiva, Luis Alberto og Pepe Reina i Lazio.

– Det viktigste ordet for å beskrive forskjellen mellom Conte og Inzaghi er «frihet». Mye er likt, som formasjon og flere spillemønstre, men der Conte var diktatoren som krevde at du skulle hoppe når han sa du skulle hoppe, er Inzaghi mer tilbøyelig. Inzaghis mer løsslupne stil sies å ha falt i god jord hos spillerne.

INTER-SJEF: Simone Inzaghi er Inters hovedtrener. Han kom fra Lazio i fjor sommer.

INTER-SJEF: Simone Inzaghi er Inters hovedtrener. Han kom fra Lazio i fjor sommer.

Aannø gjør som manager Inzaghi, og gir Liverpool favorittstempelet før kampen. Han tror Inter kommer til å legge seg lavt.

– Jeg kan ikke si at magefølelsen er spesielt god. Inter pleier å kjøre over svakere motstand, men de har slitt med å få resultat mot bedre lag. I tillegg er Liverpool og deres måte å spille fotball på en upløyd mark for dette Inter-laget, og jeg tror Inzaghi har tatt noen runder for å finne ut hvordan han vil angripe kampen, sier skribenten for Inter Club Norvegia

– Eller rettere sagt: Om han vil angripe kampen. Ifølge italienske medier kommer han til å innta en mer defensiv tilnærming enn det han pleier å gjøre, blant annet med at ene spissen trekker lavere, ene midtstopperen holder igjen og ved å bruke 4-2-4 i den oppbyggende fasen.

Liverpool møter Inter på bortebane onsdag kl. 21.00. Kampen vises på TV 2 Sport Premium.