– Jeg er blitt enormt mye bedre

Den utlånte Liverpool-forsvareren Sepp van den Berg har rundet 50 kamper for Preston, og sier han er en helt annen spiller nå enn i Preston-debuten.

Det er nå ett år siden Sepp van den Berg spilte sin første kamp for Preston. Den utlånte Liverpool-spilleren er inne i sitt andre utlånsopphold i Championship-klubben, og har nå spilt over 50 kamper for North End. 

– Jeg ser en enorm forskjell i mitt spill. Jeg vet det er en klisje, men når jeg ser tilbake på noen av klippene fra mine første kamper, så er forskjellen veldig stor, uttaler nederlenderen til Prestons offisielle nettside.

– Jeg er blitt eldre også, og jeg er blitt større, og alt som hører med. Forskjellen er enorm etter min mening. 

– Jeg har allerede spilt 50 kamper! Jeg så litt på hvor mange kamper jeg hadde spilt for noen uker siden, og det har gått veldig fort. Spesielt denne sesongen.

– Jeg tror jeg har gått glipp av en kamp på grunn av skade, men alle de andre kampene har jeg spilt. Jeg har hatt en veldig fin tid her, og det gjør godt for meg å få spille hver kamp. Det var grunnen til at jeg kom hit.

Fire kamper for Liverpool

20-åringen står bokført med fire førstelagskamper for Liverpool. Han tilbrakte vårsesongen i fjor hos Preston, og returnerte på et sesonglangt lån foran denne sesongen. 

Van den Berg har spilt flere minutter i Championship denne sesongen enn noen annen utespiller i Preston-troppen. 

– Det er en fornøyelse å være her. Alt har gått bra for meg personlig. Spillemessig synes jeg at jeg har gjort det veldig bra denne sesongen. Spesielt i andre halvdel av sesongen. Forhåpentligvis fortsetter jeg slik. Det har gått veldig bra, og jeg nyter å være her.

Nederlenderen har spilt flesteparten av sine kamper på høyresiden i en bakre treer, og dette forsvaret har holdt nullen i fire av de fem siste kampene.