– Jeg måtte vente lenger enn jeg håpet

Da Joe Gomez entret gressmatta på Anfield i går var det ett år og 103 dager siden hans forrige ligakamp fra start.

Liverpools nummer 12 fikk spille en sjelden Premier League-kamp fra start, da Jürgen Klopp valgte å hvile Trent Alexander-Arnold mot Norwich. 

Høyreback er ikke Joe Gomez sin foretrukne rolle, men han var likevel takknemlig for å få sjansen i en ligakamp igjen. Gomez hadde nemlig ikke spilt fra start i Premier League siden november 2020.

Dette var hans 13. kamp for sesongen for Liverpool, men før oppgjøret mot Norwich hadde han bare spilt 15 minutter med Premier League-fotball fordelt på fire kamper. Etter å ha fått en langtidsskade forrige sesong, har ikke Gomez klart å vinne tilbake plassen som Virgil van Dijks makker i midtforsvaret denne sesongen. Jürgen Klopp har enten foretrukket Joel Matip eller Ibrahima Konate i den rollen.

– Dette var et øyeblikk jeg har tenkt på lenge. Jeg måtte vente lenger enn jeg håpet, men det handlet om å jobbe hardt og være et så godt medlem av troppen som mulig, presse guttene og gjøre mitt utenfor banen, og være klar både fysisk og mentalt, sier London-gutten til Liverpoolfc.com.

– Jeg tror manageren forventer det av deg, og det er hva å tilhøre denne klubben handler om. Du gjør ditt beste på trening, og styrkerommet og hvor det måtte være. Det har jeg forsøkt å gjøre.

– Denne kampen betød mye for meg. 

Gomez fikk være med på en viktig seier, som tok Liverpool inn i tittelkampen for alvor igjen.

– Vi spilte godt som lag. Av og til får du tilbakeslag i en kamp, og det ville ha vært lett å henge med hodet. Men vi fikk hjelp av publikum til å heve oss. Jeg tror ikke det var tvil om at vi kunne komme tilbake og score et par mål. Vi har vist tidligere år også at vi kan hente opp ledelser. Noen ganger er det kanskje ikke så vakkert, men jeg synes laget gjorde det bra.

Innbytterne ga laget et løft

– Vi hadde sjanser som vi ikke fikk uttelling på, og tvilen begynner å krype inn i laget. Du tenker at det ikke er din dag. Men jeg tror ikke det var så mye av det i denne kampen. Når vi har gjort dette tidligere har manageren fortalt oss at vi skal stå på videre, og ikke henge med hodet. Jeg synes at innbytterne ga oss et løft, og vi scoret noen vakre mål.

Gomez spilte i en uvant rolle som høyreback, fordi Trent Alexander-Arnold ble hvilt. 

– Trent er i en egen klasse, og jeg er ikke Trent, og spesielt ikke som sideback. Jeg forsøkte å løse oppgaven på min måte, og jeg tror ikke manageren forventet at jeg skulle spille som Trent. Han er en skikkelig playmaker. Jeg må ha tro på mine egne egenskaper, og mine egne styrker, og spille på dem. Jeg kunne ha forsøkt på ting som ikke er meg, men da må du lytte på hva manageren og trenerstaben sier til deg. De styrer deg i riktig retning, og ber oss gjøre det som er best for deg selv og laget.

Nå venter nye viktige kamper mot Leeds og Chelsea i neste uke, og Gomez håper selvsagt på mer spilletid.

– Vi spiller for å vinne trofeer, både Champions League, Premier League og cupene. Ligacupfinalen er en sjanse til å vinne et trofé. Vi er sultne, og ønsker å vinne turneringen. Vi ønsker å skrive oss inn i Liverpool-historien, og vi har en god mulighet til det neste helg.