Snart 36 år gamle Edin Dzeko må stoppes på onsdag– Jeg vet ikke hvem Liverpools speidere er, men de har gjort en utrolig jobb på overgangsmarkedet

Den tidligere Manchester City-spilleren skal møte flere tidligere lagkamerater i åttendedelsfinalen i Champions League.

Det nærmer seg storkamp i Champions League, og på onsdag møtes Liverpool og Inter på Guiseppe Meazza i Milano.

Der vil trolig Edin Dzeko starte i Inters angrep. Den 193 centimeter lange angriperen har scoret 14 mål på 32 kamper etter overgangen fra Roma i fjor sommer. 35-åringen som fyller 36 år neste måned ble hentet inn som erstatter for Romelu Lukaku, som de solgte til Chelsea for 97,5 millioner pund.

Mange vil huske Dzeko for de fire årene han pilte for Manchester City. Der scoret han 72 mål på 189 kamper, før han fortsatte karrieren i Serie A. Han har snakket med sin tidligere lagkamerat Micah Richards før åttendedelsfinalen mot Liverpool.

– Hvilken trekning? Den mot Liverpool, eller den vi trodde vi skulle få mot Ajax? Det var rart… Det hadde aldri skjedd før! Men det har ikke vært en heldig trekning for oss, for Liverpool kan definitivt ta hvem som helst. Men det er Champions League, det beste i verden, sier Dzeko i Daily Mail-intervjuet.

– Liverpool er favoritter, og det vet vi, men du kan ikke med 100 prosent sikkerhet si at et lag vil slå et annet. Vi har også et veldig bra lag, og jeg vil si at det kommer til å bli mange mål. Vi er begge lag som angriper. Vi er heller ikke et typisk italiensk lag som ligger bakpå, men i en kamp som dette må du forsvare deg bra.

Det er som kjent ikke bortemålsregel lenger i Champions League. Returoppgjøret på Anfield skal spilles tirsdag 8. mars - en uke før Dzeko fyller 36.

Møter tidligere lagkamerater

Dzeko var en helt sentral spiller i Roma-laget de røde slo på vei til Champions League-finalen i Kiev i 2018. På 260 kamper for den italienske hovedstadsklubben scoret han 119 mål.

Det var et Roma-lag som hadde solgt Mohamed Salah til Liverpool sommeren før, men som hadde Alisson Becker i mål.

– Jeg kommer til å snakke med Salah og Alisson før vi spiller. Og vi kan heller ikke glemme James Milner!, sier han om sine tre tidligere lagkamerater i Liverpool-laget.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Edin Dzeko og Mohamed Salah spilte sammen i Roma.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Edin Dzeko og Mohamed Salah spilte sammen i Roma.

– Hei, du husker hvordan du sa at du tar æren for mitt første mål?, sier han til sin tidligere lagkamerat Micah Richards, og sikter til en scoring i City-trøya.

– Jeg må si, at på en måte har jeg hjulpet «Momo» med å bli det han er nå, sier han med en spøkefull tone når Salah blir tema.

– Vi hadde en flott tid sammen i Roma. Han er en spiller som liker å løpe inn i rom, og jeg ville gå dypere og spille ham frem. Jeg hadde så mange målgivende for «Momo». Jeg er så glad på hans vegne, det er en flott fyr som fortjener alt det han har oppnådd. Det er det samme med Alisson, sier han.

Imponert over Liverpool på overgangsmarkedet

Alisson og Salah har vært to kjøp som er helt sentrale for den store suksessen Liverpool har hatt under Jürgen Klopp.

– Vi var sammen i to år, og i den andre sesongen kom vi til Champions League-semifinalen der Liverpool slo oss. Vi tapte den kampen i det første oppgjøret på Anfield. En stor del av grunnen til at vi kom dit var Alisson. Noen av redningene hans… Wow! For å vinne de store troféene må du ha slike spillere.

– Liverpool har gjort en utrolig jobb. Jeg vet ikke hvem speiderne deres er, men dersom du ser på prisene de har betalt, så er det utrolig. «Momo» og «Ali» tok riktig valg med å dra dit, selv om du ikke kunne se at Liverpool vant så mange troféer på det tidspunktet, sier han.

I likhet med Dzeko, har også Richards vært lagkamerat med Salah. Han spilte sammen med ham i Fiorentina, og har flere ganger sagt at han allerede kunne se den gang at Salah hadde alt som skulle til.

– Men forventet du at Salah skulle gjøre det så bra i Premier League?, spør Dzeko sin tidligere lagkamerat.

– Han hadde det vanskelig først i Chelsea, men gjorde et veldig lurt valg i å komme til Italia. Her lærer du mye, og det vet du. Med forsvarene du møter her, så lærer du hvordan du skal bevege deg, og hvordan du skal unngå forsvarsspillerne. Du lærer hvordan du skal spille mot forsvar som ligger kompakt. Jeg er 100 prosent sikker på at det har hjulpet ham. Kvalitetene har han alltid hatt, men erfaringen var nøkkelen.

Dzeko har spilt mot Liverpool 13 ganger tidligere. Han har vunnet fire, spilt uavgjort fire ganger, og tapt fem kamper. På de 13 kampene har det blitt fem scoringer og én målgivende.

Inter - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.