– Klubben er for stor til å være avhengig av enkeltpersoner, så vi må alltid være forberedt på at alt kan skje

Jürgen Klopp snakket om kjøpet av Luis Diaz – og om hvordan klubben må være klar for alle tenkelige scenario.

Søndag i forrige bekreftet Liverpool kjøpet av Luis Diaz fra Porto. Overgangssummen kan komme opp i 50 millioner pund, dersom 25-åringen leverer varene på Anfield.

Allerede mot Cardiff kan han få sine første minutter. Jürgen Klopp ble spurt om hvordan han vil at de andre angriperne i klubben skal reagere på kjøpet av colombianeren.

– Slik idrettsfolk reagerer. Det er ikke noe som har skjedd, annet enn at vi har hentet inn en veldig god spiller. Nå må vi jobbe med Luis, og selvsagt alle de andre spillerne også – men også med Luis, sier Klopp til Liverpoolfc.com

– Så får vi se. Det er veldig fint å ha disse alternativene. Vi jobber konstant med å forberede oss på det som kommer i dag, men også for morgendagen og det som kommer. Det er det vi gjør, og slik må jobben vår være.

– Reaksjonen fra spillerne er alltid at de må prestere på høyeste nivå. Slik må det alltid være, sier han.

Må være forberedt

I angrep har Liverpool hatt få alternativer i årene med Klopp, og Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah har spilt ekstremt mye. Før forrige sesong kom Diogo Jota inn og styrket angrepet.

– Når vi har hatt skader og slike ting, har spillerne våre presset seg til det ekstreme hele tiden. Det er grunnen til at vi har hatt ganske mye suksess de siste årene. Men vi kan ikke håpe på at vi skal komme gjennom det med tre eller fire spillere, så vi trenger alternativer, sier Klopp.

– Det er ikke bare slik, men utvikling inkluderer også nytt blod. Det var det vi gjorde med Diogo da han kom, og det har åpenbart vært til stor hjelp. Når vi nå har signert Luis er det akkurat det samme.

Firmino, Salah og Mané har kontrakter som går ut sommeren 2023, og ingen har så langt skrevet under på en forlengelse. Nå har de røde både Jota og Diaz som er 25 år gamle i tillegg til de tre i «supertrioen».

– Spillere har kanskje planer for fremtiden, men klubben må være klar for nesten alle ulike scenario, og det er det vi gjør innimellom kampene vi spiller hele tiden. Vi tenker på disse tingene. Klubben er for stor til å være avhengig av én enkeltperson, enten meg eller spilleren.

– Vi må være forberedt, og klubben må være klar for alt som kan skje. Vi føler at det står bra til for øyeblikket, sier Klopp.