Gåstol-feiring, Solskjær-kommentar og Gerrards fetter – slik gikk de forrige møtene med Cardiff City

Liverpool og Cardiff har ikke møtt hverandre veldig mange ganger, men de siste oppgjørene har vært underholdende.

Liverpool og Cardiff City har bare møttes i 34 offisielle kamper siden 1922. Forrige gang Liverpool tapte mot waliserne var i andredivisjon i desember 1959. Mellom 1959 og 2007 hadde de ikke et eneste oppgjør seg i mellom, før de møttes i to ligacup-kamper – én av dem på Wembley.

Gerrards fetter ble «syndebukk»

I februar 2012 møttes lagene på Wembley Stadium i finalen i ligacupen. Liverpool var naturligvis favoritter mot Championship-laget, men waliserne bet fra seg. De blåkledde tok ledelsen i første omgang, og Liverpools supportere måtte vente en hel time før de hadde noe å juble for. Da utlignet Martin Skrtel på en retur, etter et hjørnespark som Suarez stusset i stolpen.

Kampen gikk til ekstraomganger, der lagene fant nettmaskene hver sin gang. Først var det Dirk Kuyt. Innbytteren var et frisk pust etter at han kom inn i sluttminuttene av første ekstraomgang, og markerte seg helt fra start. Han forsøkte et skudd, som ble blokkert, og banket returen i mål. Ben Turner utlignet for Cardiff ti minutter senere og kampen måtte avgjøres på straffespark.

Det var ikke en spesielt god oppvisning i straffer som ble servert på Wembley-matta. Først bommet Steven Gerrard, så bommet Kenny Miller, så bommet Charlie Adam, før Don Cowie endelig klarte å få en ball i mål. 1-0 til Cardiff. Kuyt tok Liverpools neste og satt den trygt i mål, og Rudy Gestede traff stolpen. 1-1 etter tre straffer hver. Stewart Downing og Glen Johnson scoret for Liverpool, Peter Whittingham for Cardiff, og da Anthony Gerrard – Stevie G sin fetter – skulle ta Cardiffs siste straffe, måtte han sette ballen i mål. Det gjorde han ei. Liverpool ble vinnere av Carling Cup 2011/12.

SEIERHERRER: Dirk Kuyt, Luis Suarez og Steven Gerrard feirer seieren i ligacupen mot Cardiff.

«Couldn’t care less»

Ole Gunnar Solskjær var Cardiff-manager i den forrykende 2013/14-sesongen – sett med Liverpooløyne. Med Luis Suarez i spissen, hamret de rødkledde inn mål etter mål etter mål, og var samtidig ikke mest stabile bakover. Det betydde underholdende kamper, og de røde kjempet om ligatittelen helt til seriens siste dag.

Liverpool hadde slått Manchester United 3-0 på Old Trafford i runden før, og var klare for å ydmyke nok en (tidligere) United-spiller.

Hjemmelaget tok ledelsen i Wales, og ledet både 1-0 og 2-1 før Liverpool kom ordentlig i gang. Fra 40 minutter handlet det meste om Liverpool, som ikke ga seg før de hadde satt seks baller i mål bak David Marshall.

6-3 ble sluttresultatet, og Liverpools supportere sang «we’re gonna win the league».

I et intervju med Sky Sports etter kampen fikk Solskjær spørsmål om han så på Liverpool som en reell gullkandidat.

– Jeg kunne ikke ha brydd meg mindre, sa han, og gikk fra intervjuet.

Liverpool kom til kort mot Manchester City, Cardiff rykket ned og Solskjær fikk sparken få kamper inn i Championship-sesongen.

Tok tabelltopp mot Cardiff to ganger

Cardiff var på en snarvisitt i Premier League i 2018/19-sesongen, sesongen hvor Liverpool og Manchester City stort sett byttet på tabelltoppen. I oktober 2018 kom the Bluebirds til Anfield, der Liverpool dominerte men gjorde det litt farlig for seg selv ved å ikke være mer effektiv foran mål. Salah ga Liverpool ledelsen etter ti minutter, men de røde ventet en time med å doble ledelsen. Etter en Cardiff-redusering – det første målet Liverpool slapp inn på Anfield på 918 minutter – kjørte Liverpool over gjestene, vant 4-1 og tok over tabelltopp.

VETERANENS FEIRING: James Milner feiret sitt straffemål mot Cardiff med en original gåstol-feiring.

Forrige møte med Cardiff kom 21. april 2019. Det var bare et tidsspørsmål før et fullstendig dominerende Liverpool-lag tok ledelsen i solskinnet i Wales og 12 minutter ut i andre omgang satt den endelig for gjeste og Gini Wijnaldum. James Milner la på til 2-0 fra straffemerket etter 81 minutter og veteranen markerte målet med en klassisk «gåstol-feiring». Hvorfor ikke?

Liverpool - Cardiff spilles søndag kl. 13.00, og vises på V4 og Viaplay.