Liverpool gjorde det tredje dyreste kjøpet i januarvinduet

Kun én gang tidligere har Premier League-klubbene brukt mer penger i januarvinduet.

Det kan virke som at klubbene har lagt en del av de økonomiske utfordringene med koronapandemien bak seg. I alle fall dersom en ser på hva som ble brukt på overgangsvinduet i januarvinduet som nettopp er stengt.

Ifølge The Times brukte Premier League-klubbene 295 millioner pund på overganger i januar. Kun én gang tidligere har det blitt brukt større summer. Det var i januar 2018, da det ble brukt svimlende 503,4 millioner pund. 

I fjor brukte klubbene kun 87 millioner pund i januarvinduet. 2022 topper både 2019 (£184 millioner) og 2020 (236,5 millioner).

Januarvinduet ble innført i 2002/03-sesongen. 

Det dyreste kjøpet i Premier League

En grunn til pengebruken kan være at Premier League-klubbene nå vet hvor mye de er garantert i TV-penger frem til 2025 – og at den summen er like høy som den har vært siden 2019. I tillegg har tribunene vært fulle igjen i ligakampene denne sesongen.

Det var ikke uventet Newcastle som brukte mest på overganger i dette vinduet, med 83,5 millioner pund fordelt på fem spillere.

Liverpool er faktisk nummer to på listen – selv om de kun har gjort ett kjøp. Kjøpet av Luis Diaz koster 37,5 millioner pund, men kan stige til 50 millioner pund.

Diaz var det dyreste kjøpet i januarvinduet i Premier League, foran Bruno Guimarães fra Lyon til Newcastle. Overgangssummen for brasilianeren kan komme opp i 41,5 millioner pund.

DYREST: Dusan Vlahovic fra Fiorentina til Juventus var det dyreste kjøpet i januar.

DYREST: Dusan Vlahovic fra Fiorentina til Juventus var det dyreste kjøpet i januar.

I hele Europa var det faktisk kun to kjøp som var dyrere enn Diaz fra Porto til Liverpool. Det var Juventus sitt kjøp av Dusan Vlahovic fra Fiorentina for 62,8 millioner pund – og Ferran Torres fra Manchester City til Barcelona for en sum som kan komme opp i 54,7 millioner pund.

Diaz er Liverpools fjerde dyreste kjøp gjennom tidene, bak Virgil van Dijk (75 millioner pund), Alisson Becker (65 millioner pund) og Naby Keita (52,75 millioner pund). Diogo Jota er nestemann på listen, til 45 millioner pund.