Liverpools dramatiske Transfer Deadline Day

Det ble en veldig spennende og kaotisk siste dag av overgangsvinduet, og det var til tider vanskelig å holde følge med alle Carvalho-rapportene. Her er Liverpools Transfer Deadline Day oppsummert.

Like før helgen kom nyheten om at Liverpool var i forhandlinger med Porto om å sikre seg Luis Diaz, og søndag kom bekreftelsen på at overgangen gikk i orden. Supporterne rakk så vidt å taste inn «Luis Diaz skills and goals» i søkefeltet på YouTube, før nok en overgangsnyhet vekket interessen.

Alt lå til rette for en spennende Transfer Deadline Day, og dagen leverte drama og skuffelser.

Fabio Carvalho-sagaen

På Transfer Deadline Day handlet det meste om Fabio Carvalho. Søndag ettermiddag ble det kjent at Liverpool og Fulham var i forhandlinger om den spennende tenåringen, og forhandlingene fortsatte mandag.

19-åringens kontrakt går ut til sommeren, og en rekke klubber skal være interessert i den driblesterke offensive midtbanespilleren. Liverpool forsøkte å komme alle i forkjøpet med å komme på banen i januarvinduet, og låne spilleren tilbake til Fulham ut sesongen. Londonlaget jakter nemlig opprykk til Premier League.

«Transferguru» Fabrizio Romano meldte tidlig mandag at partene hadde kommet til en enighet om pris, men at strukturen på hvordan overgangssummen skulle betales fortsatt ble diskutert. Utover Transfer Deadline Day så avtalen mer og mer død ut, før det ble blåst nytt liv i den igjen på ettermiddagen.

Partene møttes flere ganger utover mandagen, og de satt i forhandlinger i to timer mandag kveld.

Én time og elleve minutter før vinduet stengte bekreftet Paul Joyce at de to klubbene hadde blitt enige. Partene hadde kommet frem til at totalen skulle bli 10 millioner euro, som tilsvarer 8,35 millioner pund. Men det var knapt med tid igjen, og Liverpool hastet for å få til en medisinsk sjekk og de personlige betingelsene.

BLIR VÆRENDE I LIVERPOOLS SØKELYS: Det gikk ikke veien i dette vinduet, men Liverpool vil nok prøve seg på Fabio Carvalho igjen snart. Her feirer tenåringen sitt første Premier League-mål, mot Southampton i mai 2021.

BLIR VÆRENDE I LIVERPOOLS SØKELYS: Det gikk ikke veien i dette vinduet, men Liverpool vil nok prøve seg på Fabio Carvalho igjen snart. Her feirer tenåringen sitt første Premier League-mål, mot Southampton i mai 2021.

I Premier League kan man søke om en to timer forlengelse av vinduet dersom en avtale er i orden mellom klubbene, for å få de siste papirene inn. Det er en ordning som ikke gjelder i English Football League, som Championship-klubben Fulham er en del av. Lånet tilbake til Fulham ble ikke bekreftet i tide, og med det gikk overgangen i vasken.

Kort tid etter at vinduet stengte klokken 23.00 engelsk tid kom de nedbrytende meldingene fra noen av journalistene som følger Liverpool tettest. Paul Joyce kunne dog trøste skuffede Liverpool-supportere – Carvalho kan fortsatt bli Liverpool-spiller, og klubbene og spilleren kan bli enige om en forhåndsbestemt avtale som trer i kraft når kontrakten med Fulham går ut 1. juli. På den måten slipper man at en tribunal blir involvert, noe Liverpool ønsker å unngå. En tribunal bestemte hvor mye Liverpool måtte betale for Harvey Elliott og overgangssummen ble bestemt lenge etter at Elliott kom til Anfield-klubben.

Det er nok neppe siste gangen vi hører navnet Fabio Carvalho i Liverpool-sammenheng.

Nathaniel Phillips ut på lån

Men det var ikke bare Carvalho det var aktivitet rundt mandag. I 16-tiden engelsk tid bekreftet Liverpool FC og AFC Bournemouth at de hadde kommet til enighet om en låneavtale for Nat Phillips. Championship-klubben skal betale 1,5 millioner pund for lånet, og må i tillegg betale 250 000 pund dersom de sikrer opprykket.

Det kom ikke som noen overraskelse at Phillips ikke er en del av Liverpool-troppen denne våren. Helt siden desember har det vært klart at dersom det kommer et tilbud som passer klubbene og spilleren, ville midtstopperen forlate klubben denne måneden. De røde hadde nok håpet at det skulle komme et tilfredsstillende bud for å selge Phillips. West Ham fikk et tilbud på 7 millioner pund avslått tidligere i vinduet. Newcastle, Watford og Leicester hadde alle også forhørt seg om en lånetilbud dette vinduet, men fått nei.

FORSVINNER UT SESONGEN: Jürgen Klopp må klare seg uten en av sine favorittspillere resten av sesongen når Nat Phillips går til Bournemouth.

FORSVINNER UT SESONGEN: Jürgen Klopp må klare seg uten en av sine favorittspillere resten av sesongen når Nat Phillips går til Bournemouth.

Neco Williams til Fulham

Underveis i forhandlingene med Fulham, dukket tydeligvis Neco Williams sitt navn opp. Klokken 01.26 norsk tid bekreftet Liverpool at Neco Williams slutter seg til Fulham på lån resten av sesongen. Lånet av Williams ble fullført i tide, i motsetning til overgangen til Carvalho. Høyrebacken er en del av Wales sitt landslag og desperat etter førstelagsfotball – noe han får lite av i Liverpool, der han er bak Trent Alexander-Arnold i køen om plassen.

Detaljene rundt lånet er fortsatt ikke kjent. Det kan være at Williams var en del av forhandlingspakken rundt Carvalho. Vi vet heller ikke om Fulham har en opsjon på kjøp av Williams, eller om de har forpliktet seg til kjøp etter utlånsavtalen.

TAKK FOR NÅ: Neco Williams spiller resten av sesongen på lån i Fulham.

TAKK FOR NÅ: Neco Williams spiller resten av sesongen på lån i Fulham.

Øvrig aktivitet

Underveis i vinduet har det vært klart at Divock Origi og Takumi Minamino kunne forsvinne fra klubben dersom det kom noen gode tilbud. Mandag kveld ble det bekreftet at de to vil bli værende i klubben og kjempe for sine plasser ut sesongen. Loris Karius vil frigis fra klubben i sommer, når kontrakten hans går ut.

Tidligere i januar ble Tony Gallacher og Morgan Boyes sluppet til henholdsvis St Johnstone og Livingstone. Liam Hughes har gått på lån til Stalybridge Celtic og Vitezslav Jaros til Notts County.

Ellers i de andre klubbene har det naturligvis også vært litt aktivitet. Everton, med ny manager Frank Lampard ved roret, sikret seg Dele Alli fra Spurs på overgangsvinduets siste dag.

«Nyrike» Newcastle United kunne endelig åpne lommeboka, og på mandag kveld kom bekreftelsen på at de har hentet Dan Burn fra Brighton. Tidligere i vinduet har de hentet Kieran Trippier, Chris Wood, Bruno Guimaraes og Matt Targett.

Pierre-Emerick Aubameyang har vært en av de mest underholdende sagaene å følge på deadline day. Arsenal-spilleren reiste til Barcelona før de to partene hadde kommet til en enighet, og den medisinske sjekken han trodde han skulle på, ble avlyst. Heldigvis for gaboneseren ser det ut til å ha løst seg, og bilder av spilleren som skriver under kontrakt har blitt publisert av Fabrizio Romano. Overgangen har ikke blitt offisielt bekreftet av hverken Arsenal eller Barcelona.

En full oversikt over kjøp og salg fra alle Premier League-klubbene finner du her.