Liverpool solgte ham i sommer - nå er Xherdan Shaqiri på flyttefot igjen

Sveitseren skal prøve lykken i USA.

Chicago Fire FC melder at de har sikret seg Xherdan Shaqiri bare et halvt år etter at Liverpool solgte den sveitsiske landslagsspilleren til Lyon. 

Shaqiri blir den dyreste spilleren i Chicago-klubbens historie, etter overgangen fra Lyon. Overgangssummen er på 7 millioner euro, ifølge Fabrizio Romano. Hans kontrakt med den amerikanske klubben vil løpe ut 2024-sesongen. 

– Vi er ekstremt glade for å å kunne ønske Xherdan Shaqiri velkommen til Fire, uttaler klubbens sportsdirektør Georg Heitz.

– Xherdan er en spiller som kan forandre kamper, og som vil glede våre supportere.

En erfaren spiller med en fyldig CV

30 år gamle Shaqiri har spilt 421 kamper som seniorspiller, og har vunnet 17 store trofeer siden han debuterte i 2009. Han står bokført med 100 kamper for Sveits, og deltok i VM-sluttspillet både i 2010, 2014 og 2018, samt EM i 2016 og 2020.

Shaqiri kom til Liverpool fra Stoke foran 2018/19-sesongen, og var med på å vinne både Champions League, UEFA supercup, klubb-VM og Premier League på Anfield. Etter å ha vært med på å sikre Liverpool fire store trofeer i løpet av sine fire sesonger i klubben, signerte han for Lyon foran denne sesongen. I den franske klubben fikk han bare 16 kamper. 

Shaqiri skal spille med nummer 10 på ryggen for Chicago Fire.