The Athletic: Origi kan se ut til å forlate klubben gratis i sommer

Divock Origi er på utgående kontrakt.

Fredag har det kommet to nyheter om Divock Origi, og vi tar den gode først. Jürgen Klopp meddelte nemlig på sin pressekonferanse at belgieren er tilbake i full trening med laget for første gang siden før kampen mot AC Milan i midten av desember. 

Det er en kneskade som har holdt 26-åringen ute av spill gjennom slutten av desember og hele januar, men nå er spissen endelig tilbake, og ifølge Klopp har han levert varene på trening. 

– Divock trente med laget i går og så veldig bra ut, sa Klopp og la til at det ikke er sikkert at spissen kommer til å være involvert i søndagens FA-cupkamp mot Cardiff. 

På utgående kontrakt

Den andre nyheten kan vi lese i en artikkel fra James Pearce i The Athletic. Journalisten har tatt en gjennomgang av hvordan troppen til Liverpool ser ut for øyeblikket. Når Mohamed Salah og Sadio Mané er tilbake, er det en fulltallig og skadefri tropp som tar fatt på en spennende februar måned. 

I artikkelen hevdes det også at dette ser ut til å bli Origis siste sesong i rødt. 

«Origi har en klausul i kontrakten som gjør at den kan forlenges med ett år basert på hvor mange kamper han spiller, og han ser ut til å forlate klubben som bosmanspiller i sommer», skriver Pearce. 

I flere overgangsvinduer har Origis navn dukket opp som en av spillerne Liverpool vil være åpne for å selge. Det samme skal ha vært tilfelle i januarvinduet, men da det ikke kom noen akseptable bud, hadde ikke Origi noe imot å bli værende. Det samme gjelder for øvrig også for Takumi Minamino.

Foruten de lokale spillerne er det kun Jordan Henderson som har vært i klubben lenger enn Origi, og han er en av få som allerede var i klubben da Klopp ble ansatt. Skulle han forlate klubben i sommer blir det med mange gode minner i bagasjen. Men alle som kjenner til Origi har vel på følelsen at han skal ha en rolle å spille også gjennom vårsesongen - når laget trenger han som mest.