– Jeg er veldig stolt av dem

Jürgen Klopp har latt seg imponere av hvordan Sadio Mané og Mohamed Salah har ledet sine land til finalen i Afrikamesterskapet.

Søndag blir en spesiell dag for Mohamed Salah, Sadio Mané, mange Liverpool-supportere og ikke minst mange egyptere og senegalesere. Finalen i Afrikamesterskapet går av stabelen, og på hver sin banehalvdel står to av verdens beste fotballspillere når Senegal skal møte Egypt. 

Duellen mellom Salah og Mané blir spennende, og en mann som ser frem til kampen er Liverpool-manager Jürgen Klopp. 

– Vi har ikke planlagt å se den sammen som lag, men vi har fulgt turneringen tett. Det er en stor prestasjon av begge to å komme til finalen. Naby gjorde også en god turnering. Så langt har det gått veldig bra for våre gutter. Nå blir det ikke lett, for nå vil én av dem være veldig fornøyd etter kampen mens den andre vil være skuffet. Begge har mulighet til å vinne, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

Ledere

Klopp skal lede sitt lag når Cardiff kommer til Anfield for å spille fjerde runde i FA-cupen samme dag som finalen i AFCON, men lite handlet om den kampen på fredagens pressekonferanse. I stedet var det flere spørsmål om Salah og Mané. 

Manageren ble spurt om Liverpool kan dra nytte av opplevelsen de to kantspillerne nå får.

– Jeg vet ikke hvor mye vi tjener på det, men det var åpenbart at Naby var lederen i Guinea-laget, og det samme gjelder for Sadio med Senegal og Mo med Egypt. I går hadde manageren blitt utvist, og da så du hvordan Mo ledet laget før straffekonken. 

FINALE: Mo Salah jubler for finaleplass.

FINALE: Mo Salah jubler for finaleplass.

– All erfaringen disse spillerne får hjelper oss, sa Klopp. 

Tyskeren har latt seg imponere av Liverpools representanter i turneringen. 

– Det er vanskelig å komme så langt i en turnering med presset de har på seg som superstjerner. Jeg er veldig stolt av dem, og nå er de i finalen. Vi skal definitivt se på. 

Tilbake til Leicester?

Klopp fikk også spørsmål om han regner med å ha Salah og Mané tilbake når Liverpool møter Leicester i Premier League på Anfield torsdag i neste uke. 

– Den som vinner vil nok fly hjem til hjemlandet for å feire, og vil være tilbake tirsdag eller senest onsdag. Den andre kommer nok litt før. De har i det minste kamprytme! Vi må snakke med dem, sa Klopp. 

Kamprytmen er god, men kampbelastningen er høy. Spesielt for Salah, som har spilt ekstraomganger i alle tre kampene i sluttspillet så langt.