Pascal Struijk er veldig lettet over at Harvey Elliott er tilbake på banen

Pascal Struijk var mannen som taklet Harvey Elliott slik at tenåringen fikk ankelen ut av ledd i september.

Harvey Elliott er tilbake i spill etter nesten fem måneder på sidelinjen, etter at han fikk både en bruddskade og ankelen ut av ledd i kampen mellom Leeds og Liverpool på Elland Road i september.

Pascal Struijk ble utvist for taklingen han satte inn, og måtte stå over de tre påfølgende ligakampene. Elliott ble operert i London noen dager senere, og måtte deretter gjennomføre et langt og krevende rehabiliteringsprogram.

Leeds-manager Marcelo Bielsa var etter oppgjøret i september veldig opptatt av å understreke at Struijk ikke mente å skade Elliott i taklingen, og han takket Liverpool-spilleren for at han skjønte dette og gjorde det klart på sosiale medier at Leeds-spilleren ikke kunne klandres for skaden. 

Elliott spilte litt over en halvtime i FA-cupkampen mot Cardiff, og han fikk også en halvtime i den påfølgende ligakampen hjemme mot Leicester. Onsdag kveld fikk tenåringen sin Champions League-debut, da han startet kampen mot Inter på Guiseppe Meazza Stadium. Han fikk da en snau time på banen før han ble byttet ut.

UTVIST: Pascal Struijk får marsjordre.

UTVIST: Pascal Struijk får marsjordre.

Lettet og glad

– Jeg er veldig lettet og glad for at han er tilbake, uttaler Struijk til BBC Leeds.

– Rehabiliteringen har gått ganske fort. Jeg har holdt kontakten med ham, helt fra uhellet skjedde. Jeg har sett fremgangen hans, og fulgte med da han var ute på banen igjen for første gang. Det har vært fint å se. Jeg er glad for at han er tilbake, og det har vært fint å holde kontakten med ham.

Struijk er en ganske stille og inadvent fyr, og sier han har måttet blokkere den eksterne støyen rundt hendelsen. Taklingen hans var som kjent gjenstand for mye diskusjon i mediene og på sosiale medier blant supporterne til begge klubber.

– Det var ville tilstander, og ganske hektisk etter kampen. Jeg måtte bare blokkere ut det som skjedde rundt det, og fokusere på de som står meg nær. Slike ting går over. Noe annet skjer, og folk fokuserer på det. Vi tenker ikke alltid på hva som skjedde i går. Livene våre går videre, og det var hva som skjedde nå også.