Salah og Egypt vil få muligheten til å slå tilbake allerede i mars

Egypt og Senegal skal møtes i den avgjørende VM-playoffen.

Etter søndagens finaletap i Afrikamesterskapet var Mohamed Salah og hans lagkamerater selvsagt svært skuffet. Etter 120 minutter og straffesparkkonkurranse måtte de se Sadio Mané sette inn det avgjørende straffesparket for Senegal, som dermed vant turneringen for første gang i historien. 

Vi har allerede sett at Mané gjorde en veldig fin gest etter kampslutt da han gikk bort for å trøste sin venn og lagkamerat Salah, og nå er det dukket opp en video fra den egyptiske garderoben etter kampen. Der ser vi at Salah tar kapteinsrollen på alvor når han snakker foran lagkameratene. 

– Vi har spilt 120 minutter i fire kamper i løpet av tolv dager, men det er historie nå. Vi har kampene mot dem neste måned og vi skal få vår revansje, sa Salah ifølge Anfield Edition

Kun plass til én i VM

Mens søndagens finale i Afrikamesterskapet ble en aldri så liten drømmefinale for Liverpool-supportere, vil playoffen til VM være det stikk motsatte. Trekningen betyr at det dessverre kun blir plass til én av Salah og Mané i Qatar i november. 

Egypt og Senegal skal gjøre opp om VM-billetten over to oppgjør i slutten av mars. Begge spillerne vil nok se på 2022-VM som en stor opplevelse og en viktig turnering på et tidspunkt der begge vil ha bikket 30 år.

Egypts assistenttrener Diyaa El-Sayed sa etter søndagens kamp at de er fast bestemt på å slå tilbake mot Senegal i mars.

– Vi skal gi alt vi har til vi har sikret oss VM-billetten. Egypt har et sterkt lag og folket er stolte av dem, og det kommer til å gå bedre neste gang, sa han ifølge Goal.

– Laget har nå jobbet sammen i fire måneder og deltatt i ulike turneringer. Vi er veldig klare inn mot de neste kampene, og går dit med selvtillit.