– Vi har hentet en kvalitetsspiller

I Fulham er de fornøyd med å ha fått Neco Williams på plass.

Det ble en høydramatisk avslutning på overgangsvinduet mandag kveld. Fulham og Liverpool hadde vært i forhandlinger siden søndag, da de litt over en time før vinduet stengte ble enig om en overgangssum på Fabio Carvalho. 19-åringen skulle lånes tilbake til London-klubben.

Den medisinske sjekken ble gjort i tide, men det ble ikke papirarbeidet, og overgangen gikk i vasken.

En overgang mellom de to klubbene som gikk i orden, over en time på overtid, var utlånsavtalen for Neco Williams. Den 20 år gamle høyrebacken er lånt ut til Fulham for resten av sesongen.

– Neco er et stort ungt talent, og jeg er glad for å ønske ham velkommen til Fulham for resten av sesongen, sier Fulhams eier og sportsdirektør Tony Khan til Fulhams offisielle nettsider

– En kvalitetsspiller

Det har blitt skrevet en del om at forhandlingsklimaet mellom Fulham og Liverpool ikke er det beste, etter at de røde hentet stortalentet Harvey Elliott fra Fulham sommeren 2019. Ifølge The Athletic skal tonen ha vært godt – og de problemene skal ha blitt løst i fjor sommer, da Liverpool solgte Harry Wilson til London-klubben. De røde gikk samtidig med på å vente med å motta første betaling i 12 millioner punds-avtalen til 2022, for å hjelpe Fulham med Financial Fair Play.

Vi har fortsatt ikke fått bekreftet detaljene i utlånsavtalen for Williams. Tidligere på mandag ble Nathaniel Phillips lånt ut til Bournemouth. De betaler 1,5 millioner pund for låneavtalen ut sesongen, og ytterligere 250 000 pund dersom det blir opprykk.

Vi vet så langt ikke om Fulham må betale for avtalen, eller om det var ment å være en del av pakken for å bringe Fabio Carvalho til Anfield. Vi vet heller ikke om Fulham har en opsjon på kjøp av Williams, eller om de har forpliktet seg til kjøp etter utlånsavtalen, slik det tidligere i januarvinduet ble rapportert at Liverpool hadde ønsket for å slippe spillere på lån denne måneden. Det er detaljer vi forventer skal komme frem om kort tid.

Samtidig som Williams ble hentet på lån, solgte Fulham Denis Odoi til Club Brugge. Han har vikariert på høyrebacken denne sesongen.

– Dette var viktig, og spesielt siden Denis nå drar fra klubben. Det å kunne hente inn en spiller av Necos kvalitet for å sikre at vi har den sterke bredden i stallen, sier Khan videre om Williams.

Williams vil kjempe med Kenny Tete om høyrebackposisjonen. Han har 14 landskamper for Nederland, og spilte sist for landslaget i mars 2021. 26-åringen har hatt en del skadeproblemer denne sesongen.