– City er favoritter, men Liverpool har noe City ikke har

Tittelkampen ble tema under Monday Night Football på Sky Sports på mandag. De røde har tatt flere poeng enn City over de siste 38 ligakampene.

Etter at Manchester City snublet borte mot Crystal Palace og avga poeng, er avstanden mellom Liverpool og Pep Guardiolas lag kun fire poeng. De røde har én kamp mindre spilt – og den kommer allerede onsdag mot formsterke Arsenal.

Med ni og ti serierunder igjen har vi en skikkelig kamp om tittelen i Premier League. Hvem skulle tro det i midten av januar, da City sto med 56 poeng og Liverpool med 42…

Sky Sports-ekspertene Gary Neville og Jamie Carragher snakket om tittelracet i Sky Sports sitt flaggskip Monday Night Football i går. Neville ser fortsatt City som favoritter.

– Jeg vil ikke si at det er 50/50. Manchester City er knepne favoritter, sier Neville.

Han mener at det er én ting som taler til Liverpools fordel. Det er angrepsspillerne.

– Liverpool har fem angripere som bare er helt latterlige. Diaz – jeg så ham for første gang live i ligacupfinalen, og kunne ikke tro det jeg så av en spiller som akkurat hadde kommet til engelsk fotball. Han var helt sensasjonell, sier den tidligere United-kapteinen.

IMPONERT: Gary Neville er spesielt imponert over Luis Diaz.

IMPONERT: Gary Neville er spesielt imponert over Luis Diaz.

– Du tenker tilbake på hvor de var, med Afrikamesterskapet, Salah og Mané borte i en måned. Jeg tenkte at City kom til å være utenfor rekkevidde, og at de skulle vinne klart slik de har gjort tidligere. Der skal Liverpool ha skryt. Spillerne skal ha skryt, og signeringen av Diaz i januar. Det faktum at de har en stor manager som kan få spillerne til å prestere på det nivået hver eneste uke, sier han.

To av de beste gjennom tidene

Neville tror ikke at poengtapet på Selhurst Park vil sitte lenge i for Pep Guardiolas lag.

– Liverpool får litt selvtillit, men jeg tror ikke at Manchester City mister så mye. Det er lenge igjen. Du ser på kampene som gjenstår, og prøver å tenke på hvilke kamper som er de vanskelige og hvor de må ta poeng. Så kommer kvartfinalene i Champions League inn i det. Vi vet ikke hvordan trekningen blir, men du kan se for deg to store Champions League-kamper rundt den kampen mellom City og Liverpool, og da kreves det mye av stallen, sier han.

– Kampene som kan se enkle ut vil bli mye vanskeligere når disse europacupkveldene kommer med i det.

Carragher mener at Premier League nå har de to beste lagene i Europa, uansett hvor ligatittelen ender.

– Vi ser to av de beste lagene som har spilt i Premier League-æraen. Manchester United, Arsenal og ulike Manchester City-versjoner. Selv dersom dette Liverpool-laget ikke vinner ligaen i år og City vinner, så kan dette Liverpool-laget ende opp med én tittel. Likevel er dette de to beste lagene i Europa. Det er jeg ikke i tvil om, og begge spiller i vår liga, sier Carragher.

– De er to av de beste lagene vi har sett i Premier League. Det kan du bare se på hvor mange poeng de har tatt.

DISKUTERTE TITTELRACET: Jamie Carragher og Gary Neville på Sky Sports på mandag.

DISKUTERTE TITTELRACET: Jamie Carragher og Gary Neville på Sky Sports på mandag.

Liverpools målscorere i ligaen

1Mohamed Salah20
2Sadio Mané12
Diogo Jota12
4Fabinho4
Roberto Firmino4
6Virgil van Dijk3
7Trent Alexander-Arnold2
Jordan Henderson2
Alex Oxlade-Chamberlain2
Naby Keita2
Takumi Minamino2
Luis Díaz2
Divock Origi2
14Joël Matip1
Andy Robertson1
Thiago Alcántara1
Curtis Jones1

Totalt 73 mål på 28 kamper.

Citys målscorere i ligaen

1Raheem Sterling10
Riyad Mahrez10
3Kevin De Bruyne9
4Bernardo Silva7
Phil Foden7
6Ilkay Gündogan5
7Aymeric Laporte3
Rodri3
9Rúben Dias2
Gabriel Jesus2
Jack Grealish2
Ferran Torres2
13João Cancelo1
Fernandinho1
John Stones1
Nathan Aké1

Totalt 68 mål på 29 kamper.

Flest poeng over de siste 38 kampene

Det er kun ett år og én uke siden Liverpool tapte 1-0 hjemme på Anfield mot et Fulham-lag som senere skulle rykke ned den våren. Det var Liverpools sjette hjemmetap på rad – før de røde fikk orden på det igjen.

Etter en knallsterk vårsesong, klarte Liverpool å redde sesongen helt på tampen, og tok tredjeplassen i Premier League, til tross for enorme skadeproblemer.

Andrew Beasley har sett på tallene for de siste 38 siste spilte kampene i Premier League – og det er tall som gir grunn til optimisme for Liverpool-supportere. De røde har vunnet 28 kamper, spilt åtte uavgjorte og kun tapt to. Over de siste 38 ligakampene ville Liverpool hatt 92 poeng.

Til sammenligning har Manchester City 28 seire, fire uavgjorte og seks tap. De ville hatt 88 poeng, dersom sesongen startet i midten av mars i fjor og ble avsluttet nå. Over det siste kalenderåret er det altså Liverpool som har tatt flest poeng – og nå kommer de jagende bakfra etter å ha spist opp en luke på 14 poeng de to siste månedene.

Arsenal - Liverpool spilles onsdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium.