Kjenner City på presset?Reporteren spurte ikke om Liverpool – men Silva svarte likevel

Bernardo Silva ble intervjuet etter kampen.

Bernardo Silva har en meget god sesong for Manchester City, og var trolig blåtrøyenes beste spiller i første halvdel av sesongen. Mandag avga City poeng borte mot Crystal Palace – og nå er avstanden ned til Liverpool på fire poeng – men de røde har én hengekamp borte mot Arsenal på onsdag.

Det at lagene skal møtes på Etihad Stadium i april gjør det fascinerende, og virkelig til en tittelkamp. Begge lag har det i egne hender med ni og ti ligakamper igjen.

Til Sky Sports etter kampen ga Silva et intervju som har fått en del oppmerksomhet. Oppmerksomhet fordi det er han selv som trekker frem Liverpool, uten at reporteren nevner de røde i noen av sine spørsmål.

– Det var en veldig frustrerende kamp, men det er lenge igjen. Vi har fortsatt ni kamper igjen, og er fortsatt i en god posisjon. Det er bedre å være i vår posisjon enn i Liverpools, sier han.

– De må fortsatt spille på vår stadion også, så det kommer til å bli spennende.

Ikke første gang

At 27-åringen har et lite horn i siden til Liverpool har vi visst en stund. Da Liverpool vant ligatittelen og skulle klappes inn på Etihad Stadium, var han den ene spilleren som tydelig markerte at han ikke var interessert i å gi erkerivalen noen applaus.

Han var heller ikke spesielt fornøyd noen måneder senere, da Lyon slo Manchester City ut av Champions League og Liverpool-supportere skrev til ham på Twitter.

Duncan Alexander i Opta sammenlignet Silvas intervju med Sky Sports på mandagskvelden med Kevin Keegans legendariske intervju i 1996, da han kjente på presset i tittelracet med Manchester United – og ting endte opp med å ikke gå hans vei.

«Det Bernardo Silva-intervjuet var det mest ‘skolert utenlandsk spiller går litt Keegan 96’ jeg har hørt på en stund», twitret han.


Guardiola så aldri tittelkampen som avgjort

Pep Guardiola var fornøyd med hvordan laget hans spilte mot Palace.

– Vi spilte en veldig, veldig god kamp.Veldig bra, på et vanskelig stadion mot et godt lag som forsvarer seg dypt. Jeg angrer ingenting med måten vi spilte på. Jeg ville foretrukket dersom vi hadde vunnet, men vi spilte bra, sier han til Guardian.

Han så aldri på tittelkampen som over, selv i februar da City på et tidspunkt ledet med 14 poeng.

– Jeg vet ikke. Nå har vi en ledelse på fire poeng, og har spilt én kamp mer. Vi spiller for å vinne. Vi har spilt en fantastisk kamp på alle måter, og var veldig fokuserte. Da det var 14 poeng hadde Liverpool spilt to færre kamper. Jeg har sagt mange ganger at vi har mange, mange kamper igjen, og spillet vårt var generelt mer enn bra, sier han.

Arsenal - Liverpool spilles onsdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium.