– City og Liverpool har ikke dårlige måneder og perioder, men vi ønsker å være med

Thomas Tuchel og Chelsea har ikke gitt opp ligatittelen.

I skrivende stund er Chelsea ti poeng bak Liverpool, og 16 poeng bak Manchester City. Chelsea har én kamp mindre spilt enn Liverpool, og to kamper til gode på Pep Guardiolas lag.

Den spilles torsdag kveld, når Thomas Tuchel og laget hans skal til Carrow Road for å møte bunnlaget Norwich City. På pressekonferansen før kampen ble den tyske manageren spurt om tittelkampen, og om London-klubben hadde det som skulle til for å vinne ligatittelen.

– Ja, vi har alt her, det er klart. Vi gjemmer oss ikke, og lager ikke unnskyldninger. Vi har alt, og denne klubben kommer med alt: kultur, infrastruktur, troppen, mentaliteten. Vi har alt som skal til. Det er opp til oss å presse på, og ikke miste kontakten, sa han på pressekonferansen ifølge Liverpool Echo

– Det er noen grunner til at det åpnet seg en luke mellom oss, men jeg tror det er flere grunner til det. Dette er ikke et tidspunkt for å klage og være for negativ. Vi har det som skal til, og vil være med i kampen om tittelen.

Evnen til å vinne mange kamper på rad

Chelsea er nå kun fem poeng foran Arsenal som er på fjerdeplass. «The Gunners» har også én kamp mindre spilt enn London-rivalen.

– Vi ønsker i det minste å bli der vi er, og ta det vi kan fra de som ligger foran oss. Som vi har snakket om, har Manchester City og Liverpool vist at de kan levere slike resultater jevnt gjennom hver eneste måned, sier Tuchel.

Han trekker frem evnen til å vinne mange kamper på rad som en faktor i kampen om ligatittelen.

– De slipper seg ikke ned, verken med prestasjoner og resultater. De har ikke dårlige måneder og perioder, sier manageren.

Liverpool har vunnet sju ligakamper på rad siden det ble 2-2 borte mot Chelsea tidlig i januar.

– Jeg tror situasjonen vår med covid og skader på enkelte tidspunkt gikk utover oss og hadde en stor innflytelse på antall poeng vi har, men det er ikke bare det.

RIVALER: Jürgen Klopp slo Thomas Tuchel i ligacupfinalen på Wembley.

RIVALER: Jürgen Klopp slo Thomas Tuchel i ligacupfinalen på Wembley.

Kan snart bli solgt

Chelsea-eier Roman Abramovich har lagt ut klubben for salg, etter å ha vært eier i 19 år. En rekke navn er nevnt som mulige kjøpere – men det virker som at han kan se langt etter 3 milliarder pund, som er summen som først ble nevnt.

Tidligere i dag ble det rapportert at et konsortium med Todd Boehly (medeier i Los Angeles Dodgers) og den sveitsiske milliardæren Hansjorg Wyss har kommet med et bud.

Også eiendomsutvikleren Nick Candy skal ha bekreftet at han er interessert i å legge inn et bud, ifølge Sky Sports

Et tredje navn som er nevnt er den amerikanske milliardæren Josh Harris, som eier en del av Crystal Palace, og som har eierandeler i Philadelphia 76ers i NBA og New Jersey Red Devils i NHL.

Også RedBird Capital Partners har blitt nevnt som en mulig kjøper – men de betalte 533 millioner pund for 11 prosent av Fenway Sports Group i april 2021, som er Liverpools eiere. Ifølge Premier League-reglementet vil det hindre dem fra å eie en annen klubb.