– Da jeg valgte å droppe EM var jeg fast bestemt på å spille i første ligakamp for Liverpool

Virgil van Dijk forteller mer om den lange veien tilbake etter den alvorlige kneskaden.

Helt frem til i midten av mai måned i fjor så det ut til at Virgil van Dijk skulle gjøre comeback i EM. Han var Nederlands landslagskaptein, og det var et naturlig mål for comeback etter den alvorlige kneskaden.

Da datoen for uttaket nærmet seg, kom bekreftelsen om at han ville droppe det, og heller gjøre alt for å bli helt bra igjen og spille for Liverpool.

– Fra det øyeblikket jeg stilte til pre-season med guttene i Østerrike, følte jeg at jeg ble nødt til å klatre i stigen igjen både fysisk og mentalt for å komme tilbake dit jeg ønsket å være, forteller han i et intervju med Daily Mail.

– Målet mitt var å spille sesongens første kamp, uansett. Det ble målet mitt fra jeg droppet EM. Det var en tøff avgjørelse å ta, men jeg følte at det var den beste avgjørelsen for å kunne bli klar til den neste sesongen.

I 2020 kom Dr. Andreas Schlumberger til klubben for å følge opp de skadde spillerne.

– Jeg følte at jeg måtte klatre opp en stige på vei mot sesongens første kamp, og gjøre alt som måtte til for å få det til. Dr Andreas Schlumberger, som er klubbens sjef for restitusjon, spilte en stor rolle i det, sier van Dijk.

– Før jeg startet pre-season hadde jeg noen tvil. Dersom du løper for deg selv og kjenner at du blir litt stiv, så lurer du på om det kommer til å bli normalt igjen.

Et stort år foran seg

Han ser nå frem til et stort år, med både Liverpool og Nederland, som han skal lede som kaptein til VM i Qatar.

– Jeg har ingenting å bevise. Det er ikke fordi jeg føler at jeg er den beste versjonen av meg selv, for det er mer jeg vet at jeg kan forbedre. Jeg ønsker bare å gå ut på banen, spille den beste fotballen jeg kan med denne nydelige klubben som jeg spiller for på det høyeste nivået, og gi alt det jeg har. Prøve å vinne troféer, prøve å være med og kjempe, og ha suksess.

TILBAKE: Virgil van Dijk har vært tilbake på sitt beste denne sesongen.

TILBAKE: Virgil van Dijk har vært tilbake på sitt beste denne sesongen.


Nå håper han på mer suksess i tiden som kommer.

– Jeg trener ikke hver eneste dag for å gå ut og tape kamper. Jeg prøver å vinne kamper og troféer, og ha suksess, både med Liverpool og landslaget. Det er de tingene jeg ønsker å gi alt for, og dersom det lykkes vil jeg være stolt, glad og i tårer, slik jeg var etter Champions League-triumfen, for det er slike ting du ikke kan ta for gitt. Jeg gråt da vi vant Premier League også.

– Når du er en liten gutt og ser disse turneringene, er det dette du drømmer om. Du ønsker å spille i de ligaene, men jeg tenkte aldri at jeg skulle få løfte disse to troféene eller være kaptein på landslaget, men her er jeg, og jeg nyter det og gir alt jeg har. Dersom det bringer nye troféer mot slutten av sesongen, vil det gjøre meg, familien min, supporterne, klubben og laget lykkelig.

– Dersom det ikke lykkes, er jeg fortsatt glad og fornøyd med livet. Jeg har vært en liten gutt som drømte om å bli profesjonell fotballspiller. Jeg har klart det, og det er jeg fornøyd med. Generelt er jeg glad uansett. Jeg er takknemlig, og føler meg velsignet.

Van Dijk var ikke avbildet på torsdagens trening sammen med resten av laget, men foreløpig har det ikke kommet noen meldinger om at han er skadet. Vi krysser fingrene!

Brighton - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium.