Anfield-matten«Jeg er sikker på at banen vil se bra ut igjen til legendekampen i slutten av måneden»

Anfield-gresset er ikke så grønt som vi har vært vant med.

Midt i en spennende tittelkamp i Premier League, og et ekte håp om å plusse på både FA-cupen og Champions League i tillegg til ligacuptriumfen denne sesongen, er det for tiden veldig lite å klage på i Liverpool.

Men det er ett område der klubben har falt under sin vanlige høye standard den siste tiden: matten på Anfield.

Det har ikke gått upåaktet hen at en overflate som stort sett er uberørt ikke har sett ut til være på sitt beste i det siste, og det var kanskje mest åpenbart under denne ukens nederlag mot Inter.

Liverpool slet med pasningsspillet, og det var delvis på grunn av den kraftige vinden på Merseyside den kvelden; og det er slike forhold Jürgen Klopp kaller «fotballens fiende» av en grunn.

Den ujevne gressbanen var en annen medvirkende årsak til de mange pasningene som ble slått for hardt eller eller for svakt, noe som gjorde det enda vanskeligere å bryte ned gjestenes disiplinerte forsvar.

En sak Klopp er opptatt av

Det er denne typen små detaljer som Klopp har en tendens til å være oppmerksom på, noe som fremgår i hans nøkkelrolle da Anfield-matten ble lagt om sommeren 2017. Tyskeren hadde klaget på tempoet på gressmatten, som da hadde ligget der i 15 år. Byttet ble utsatt på grunn av byggingen av Main Stand. Han var fornøyd med at det også kom et nytt vannings- og dreneringssystem, som etter resultatene å dømme har vist seg å være en overveldende suksess.

Slik profesjonelt vedlikeholdte baner er selvsagt ikke immune mot for mye bruk, og etter en rekke med kamper på 18 dager på Anfield, har problemene begynt å bli synlige.

Heldigvis har Liverpools banemestere tro på at den hvilen gresset endelig skal få, vil få den tilbake i topp stand igjen. De røde har nå tre bortekamper på rad i ligaen og FA-cupen, og spiller ikke igjen på Anfield før 2. april.

Tror på rask bedring

Selv om det skal være legendekamp mot Barcelona i L4 den 26. mars, er det ikke forventet at det skal gjøre så mye skade på banen. Som en kilde forklarte: «Mange av hjemmekampene i cupen kommer i tillegg til det travle Premier League-programmet».

«At vi får en pause mellom kampene vil la banemannskapet utføre vedlikehold og tid til at vi får se en effekt. Med en travel terminliste er det bare så og så mye jobb som kan gjøres mellom kampene», sier kilden videre.

«Reperasjon etter kamp, restitusjon og forberedelser til neste kamp er hovedfasene rundt kamper. Restitusjon kan ikke skje når kampene kommer tett, siden det ikke er tid, og på vinteren er det svært liten vekst. Vokselyset hjelper, men du trenger en lang nok periode for å få dem på for å være til nytte til gresset. Jeg er sikker på at banen vil se mye bedre ut til legendekampen».

Det er gode nyheter for Klopp, som uten tvil vil akseptere med godt humør at det er han og troppen hans som er de som er skyld i forverringen av matten på Anfield. Mens spillere, trenere og supportere nyter hvert minutt av denne jakten på fire troféer, bør du tenke på de stakkars banemannskapene som jobber i bakgrunnen for å holde en bane som er brukt for mye spillbar.