– De lyver mer enn Putin

Den spanske ligaens president, Javier Tebas, kommer med dagsaktuelt og hardt skyts mot Super League.

– De har gjort seg til fiender med UEFA og Premier League, som har en vekst som går mot modellen deres. Dette vet vi, det er informasjon vi har. De kan si hva de vil, men det er dette de jobber med, sier Javier Tebas.

Presidenten for den spanske ligaen har naturlig fokus på eget hus, da det nå er italienske Juventus og de to spanske gigantene Real Madrid og Barcelona som holder liv i Super League-drømmen.

– Hver gang jeg leser om det blir jeg irritert, jeg mener at de lyver mer enn Putin, for å være ærlig, uttaler Tebas i sammenheng med Financial Times sin Bussiness of Football Summit.

Liverpool var også blant de opprinnelige «grunnleggerne», sammen med Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Tottenham, Inter, AC Milan og Atlético Madrid, men har fjernet seg langt fra prosjektet.

FRA SUPERHELT TIL SUPERSKURK: Andrea Agnelli og Florentino Pérez var to av de største driverne bak Super League-konseptet.

FRA SUPERHELT TIL SUPERSKURK: Andrea Agnelli og Florentino Pérez var to av de største driverne bak Super League-konseptet.

– De (Super League) insisterer på at å introdusere dette ikke vil påvirke de nasjonale ligaene. Vi må være idioter, vi må være dumme. Men alle vi sier at det vil skade de nasjonale ligaene.

Pérez skulle være lederen

En ekstra kruttsalve er forbeholdt Real Madrids mektige herre Florentino Pérez og den italienske forretningsmannen Andrea Agnelli. Sistnevnte mest kjent fra Juventus og Exor, men også fordi han var leder for ECA (European Club Association) og har vært en del av UEFA Executive Committee.

– Han må forklare det, hvis han ikke forklarer det lyver han.

– For en uke siden var jeg i huset hans hvor det var et møte mellom de tre lagene. Nå sier de at de ikke ønsker faste plasser, Real Madrid påstår at de ikke vil ha den første plassen. Det er falskt, insisterer en fornærmet Tebas.

– Pérez har allerede uttalt det, at han ønsket å være lederen. Resten av oss skulle ikke bekymre seg, de vil kun gi oss smuler. Det er Super League i et nøtteskall, en rekke klubber med ressurser og penger. De ønsker å dominere resten.