Fabrizio Romano:– De vil gjøre Salah til klubbens best betalte, men vil ikke bryte lønnsstrukturen

Ifølge Fabrizio Romano har ikke Liverpool og Mohamed Salahs agent snakket sammen siden et møte i USA i desember.

Etter en del uker uten så mye snakk om Mohamed Salah og fremtiden hans, tok det fyr igjen 11. mars, da Jürgen Klopp fikk spørsmål om kontraktsforhandlingene før ligakampen mot Brighton.

– Dette er Mo sin avgjørelse. Klubben har gjort det den kan gjøre. Slik er det, og det er ikke så mye mer å si. Alt er greit, og slik jeg ser det er alt greit. Ingenting videre har skjedd. Ingenting er signert eller avslått. Vi må bare vente, og det er helt greit. Vi har ikke hastverk, svarte Klopp – og fikk svar fra agenten på Twitter, som postet en rekke emojier der han ler så tårene triller.

I etterkant av det har det blitt sagt og skrevet mer om hva som er status. En av dem som virker å ha gode kilder, i alle fall fra agentenes side, er transferguru Fabrizio Romano. Han har igjen kommet med en oppdatering.

– Salah-situasjonen er veldig alvorlig. Jürgen Klopp prøver, og er fantastisk med kommunikasjonen for å roe ned situasjonen, men etter det jeg har blitt fortalt er det en alvorlig situasjon. Det forrige møtet skjedde i USA i desember, og var mellom Ramy Abbas og Liverpool-styret. Det var et negativt møte. Negativt fordi Liverpool ikke tilbyr det Mo Salah vil ha, sier Romano i Rio Ferdinands YouTube-program Gazzetta Dello FIVE!

– De forrige samtalene var i desember, og de er ikke i forhandlinger nå. De forhandlet ikke i januar, februar, og ikke nå, så ingenting skjer. Det er ikke samtaler, og har ikke vært det siden desember, da Salah sa nei, sier Romano videre.

Vil ikke bryte lønnsstrukturen

Salah har flere ganger uttalt at han ønsker å bli i Liverpool, og det samme har Klopp sagt. Det er fortsatt tilfelle, ifølge Romano.

– Det er viktig å si at Mo Salah etter det jeg har blitt fortalt elsker Liverpool. Han trives med klubben, med laget, stadion, manageren og lagkameratene, så han har ingen problemer med Liverpool. Han ønsker å være en Liverpool-spiller for fremtiden, men ikke med disse økonomiske betingelsene, sier han.

TIL 2023: Mohamed Salahs kontrakt går ut 30. juni 2023. Da er han nettopp fylt 31 år.

TIL 2023: Mohamed Salahs kontrakt går ut 30. juni 2023. Da er han nettopp fylt 31 år.

– Situasjonen handler om økonomi. Liverpool ønsker så klart å beholde Salah i klubben, og Salah ønsker å bli, så han er ikke ute etter å forlate klubben i sommer, og jeg er ikke sikker på at det vil skje. Det kan være sommeren etter som Bosman. Han trives i Liverpool og med Premier League-fotball, så Mo er ikke desperat etter å dra.

Han mener at det står på Liverpool, som ikke ønsker å bryte lønnsstrukturen i klubben.

– Han ønsker en stor kontrakt. Hvorfor Liverpool ikke tilbyr ham en slik avtale? Fordi de ikke ønsker å endre lønnsstrukturen. De er veldig fornøyd med lønnsstrukturen, og ønsker ikke å endre den. De vil gjøre ham til den best betalte spilleren i laget, men ikke med en vanvittig lønn, sier han.

– Det er noe Mo ikke aksepterer nå, fordi dersom du ser på andre klubber i andre land – og ikke bare i Premier League eller hos Manchester City – så er det spillere som har vanvittige lønninger. Mo spiller alltid, leverer alltid, og spiller hele sesongen. Han har aldri alvorlige skader, og ønsker en stor kontrakt. Dette blir hans siste store kontrakt i karrieren, fordi han blir 30 nå, og han synes han fortjener en slik kontrakt.

– Situasjonen er alvorlig, og jeg er ikke sikker på at han kommer til å signere, slik det er nå.