«Forest og I» ble vist hundrevis av ganger på NRK

Søndag skal Liverpool møte Nottingham Forest for første gang på 23 år.

Liverpool har ikke møtt Nottingham Forest siden 1999 – sesongen de rykket ned fra Premier League. Søndag kveld blir første møte mellom lagene på 23 år.

Liverpool vant Serievinnercupen for første gang i 1977, og igjen i 1978. Det var en tid da Forest var på full fremmarsj. De rykket opp i 1977, vant ligamesterskapet i sin aller første sesong etter opprykket i 1978, og vant Serievinnercupen i både 1979 og 1980. De ble en stor sportslig rival for Liverpool, og fortsatt synger Liverpool-supportere om laget fra Sherwoodskogen, og at de er et hatobjekt.

Siden nedrykket har Forest vært borte fra radaren for de fleste som bare følger med på Premier League, men det er ett innslag på norsk TV som har gjort at en del gjerne ser litt ekstra etter den gamle storklubben når de går gjennom fotballresultatene. NRK-reportasjen «Forest og I».

Vi tok en prat med «I» – som er Rune Haug, som i sin tid laget reportasjen for NRK.

– NRK skulle sende en tippekamp fra Championship med Forest tilbake i 2003. Jeg var journalist i NRK Sporten den gangen, og vaktsjef Jan Petter Saltvedt visste at jeg var Forest-fan. Så han lurte på om jeg kunne lage «et-eller-annet-personlig» om mitt forhold til klubben, som skulle sendes i pausen, sier Haug til liverpool.no.

– Det var en morsom og litt annerledes utfordring for en ung journalist fra Molde, men dette var jo før sosiale medier og YouTube, så hadde det ikke vært for Sport Jukeboks hadde den blitt sendt og glemt…

LAGET REPORTASJEN: Rune Haug var ung sportsjournalist i NRK og laget reportasjen om favorittlaget i 2003.

LAGET REPORTASJEN: Rune Haug var ung sportsjournalist i NRK og laget reportasjen om favorittlaget i 2003.

Sport Jukeboks

For å ha noe på skjermen utenom faste programmer, hadde NRK en periode Sport Jukeboks på NRK2, der det var seerne som bestemte hva som skulle sendes. I flere timer hver søndag kunne seerne stemme frem hvilke innslag de ønsket å se på skjermen, samtidig som det var mulig å chatte med likesinnede.

Englands EM-sang fra 1996, Bjarte Flems selvmål, Nordnorsk cupfinale i 1996 og da Oddvar Brå brakk staven var populære innslag, men det spørs om ikke Forest-innslaget var det mest populære. Haug aner ikke hvor mange ganger «Forest og I» ble sendt – men det var ofte!

– Jeg har ingen anelse… Og Jukeboks ble nok litt overflødig når YouTube og sosiale medier gjorde sitt inntog i mediehverdagen vår, sier han.

– Større for oss enn for dere

Forest lå helt sist i Championship i september, da Steve Cooper tok over. Nå har Forest slått ut både Arsenal og regjerende mester Leicester i FA-cupen, og klatret til åttendeplass i Championship. De har kun ett poeng opp til playoff-plass, så opprykk er ikke helt urealistisk med den formen de har vist.

Den tidligere sportsjournalisten følger fortsatt med på laget sitt.

– Ja, jeg følger fortsatt med, selv om interessen var betydelig større i ungdomsåra. Jeg fikk med meg en Forest-kamp sist jeg var i London, mot Millwall. Ambisjonen er én Nottingham-tur i året, selv om jeg ikke helt har greid å innfri der de siste par-tre åra.

PÅ TUR: Rune Haug (til høyre) og kompisen fra «Forest og I», Odd Arne Kristengård (til venstre) på tur til Nottingham.

PÅ TUR: Rune Haug (til høyre) og kompisen fra «Forest og I», Odd Arne Kristengård (til venstre) på tur til Nottingham.

Han ser frem til kampen søndag kveld.

– Det er nok veldig mye større for oss Forrest-fans å møte Liverpool igjen, enn det er for dere å møte Forest… Det har vært utrolig mange gode kamper mellom Forest og Liverpool gjennom historien.

– Det blir alltid det motsatte av det jeg tipper: så her tipper jeg en komfortabel Liverpool-seier etter en elendig kamp av Forest-keeper Ethan Horvath, så lykke til!

Nottingham Forest - Liverpool spilles søndag kl. 19.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.