Den tidligere Liverpool-backen får kritikk fra sin egen manager

Wolves-manager Bruno Lage lite imponert over treningsinnsatsen til Ki-Jana Hoever.

Ki-Jana Hoever fikk starte for Wolverhampton i lørdagens hjemmekamp mot Crystal Palace i det som kun var nederlenderens tiende kamp for sesongen. Men det ble ingen langvarig opplevelse for vingbacken, som måtte ut med en hamstringskade etter 25 minutter. 

Etter kampen, som endte med et skuffende 0-2-tap for ulvene, måtte 20-åringen tåle kritikk fra manager Bruno Lage. Ifølge The Athletic antydet Lage at Hoever ble skadet fordi han ikke har trent godt nok. Av samme grunn var han veldig i tvil om unggutten skulle få starte. 

– Ki er et godt eksempel på unge spillere som vil få til alt. 

– Men når du er ute av laget og må se lagkameratene spille, og du ikke trener med den nødvendige intensiteten og forbereder deg for dårlig, skjer sånne ting, sier Lage ifølge The Athletic

– Ikke bare Ki

Hoever dro til Wolves fra Liverpool for om lag 13 millioner pund da Diogo Jota gikk motsatt vei forrige sesong. Så langt har han vært på banen 20 ganger i ligaen for sin nye klubb, men sin nye manager Lage har han åpenbart ikke imponert. 

– Jeg har sagt til de unge spillerne at det først og fremst handler om å jobbe og bli bedre. Mange tenker kun på hvorfor de ikke får spille, sier portugiseren. 

MISFORNØYD: Bruno Lage mener flere unge spillere må få bedre holdning.

MISFORNØYD: Bruno Lage mener flere unge spillere må få bedre holdning.

– Skader kan skje, men denne kom fordi han ikke var forberedt. Det er fordi Ki ikke alltid trener med samme intensitet, sier han.

Samtidig legger Lage til at det ikke bare er Hoever som sliter med holdningene. 

– Det er ikke bare Ki. Det er flere unge spillere i laget som må forstå at jeg ikke gidder å sløse tiden min på folk som ikke jobber hardt hver eneste dag for å bli bedre. 

Hoever har vært misfornøyd

Det er Nelson Semedo som er førstevalg på høyre vingback for Wolves, men portugiseren var ikke tilgjengelig til kampene mot West Ham forrige helg og Palace denne helgen. Det førte til to kamper på rad fra start fra Hoever, som før det ikke hadde fått spilletid i ligaen siden kampen mot Chelsea før jul. 

– Etter Chelsea-kampen følte Ki at han fortjente flere sjanser, men han fikk ikke det fordi Semedo har vært fantastisk, sier Lage. 

Portugiseren var åpenbart frustrert etter kampslutt. Wolves tapte sin tredje strake kamp og har med det trolig gitt fra seg alt håp de hadde om en topp fire-plassering, og det var ikke bare Hoever som måtte tåle kritikk. 

– I den moderne verden vil unge spillerne ha alt sammen så fort som mulig. De glemmer å jobbe hardt. Det er noe jeg vektlegger, og spillerne mine må gjøre det hver eneste gang, sier Lage. 

Hoever fikk fire førstelagskamper for Liverpool - to i FA-cupen og to i ligacupen.