Dette skriver avisene: «En 1-0-kamp som føltes som 3-3 med tanke på spenningen»

Liverpool måtte grave dypt for å slå West Ham, og de engelske avisene skriver at seieren var livsviktig i tittelkampen.

«Knapt en supporter dro mot utgangsdørene før de siste sekundene av overtiden. Knapt et øye så bort fra denne spennende kampen med mye på spill. Dette var bevis på at du ikke trenger scoringer for å skape spenning og underholdning. En 1-0-kamp som føltes som 3-3 med tanke på spenningen», skriver Jonathan Northcroft i The Times.

«Det som stod på spill var at Liverpool var nødt til å vinne for å legge press på Manchester City, og det gjorde de takket være Sadio Manés scoring etter fint lagspill etter 27 minutter, samt litt hell og blokkeringer i siste liten. Jürgen Klopp sa at han feiret blokkeringene og taklingene som om de var mål, og grunnen var viktigheten av resultatet i tittelkampen. Mens spillerne gikk inn i tunnelen ved fulltid, snudde Klopp og løp mot the Kop med knyttede never». 

Northcroft skriver at Liverpool viste vilje og standhaftighet i en kamp der de ikke var på sitt beste. 

«Det var det som gjorde kampen så gripende. Mané viste seg frem, ikke bare mål, og det samme gjorde livlige Luis Diaz. Jordan Henderson, Naby Keita og Trent Alexander strålte i pasningsspillet». 

«Men uten ball var Liverpool ukarakteristisk ustrukterert, tidvis trege til å presse. Klopp likte det ikke - men det gjorde motstanderen», skriver han.

«West Ham bidro så mye i kampen. De hadde bare ballen 31 prosent av tiden, men hadde like mange skudd på mål som Liverpool og flere cornere - noe som viser hvor effektiv kontringsspillet deres er. David Moyes kunne se Michail Antonio tilbake i form, og Klopp måtte innrømme at de tidvis slet med hans fysiske tilstedeværelse. Det måtte strålende returarbeid fra Keita til for å forhindre West Hams nummer 9 fra å utlikne, og en utrolig bom fra Manuel Lanzini for å sørge for at Liverpool kom trygt i mål». 

Gjør alt de kan i jakten på City

«Dette vil bare bli en avgjørende helg i tittelkampen dersom Manchester-derbyet får et utfall som gjør at Liverpool får kontakt med Pep Guardiolas mestere, men de røde kan ikke resultatmessig gjøre mer enn de gjør nå i jakten på lederne», skriver Sam Wallace i The Telegraph

«Det var kamp nummer 15 i alle turneringer uten tap og deres syvende strake seier i Premier League, noe som gjør at de bare er tre poeng bak lederne Manchester City, som skal gjennom en stor test hjemme mot sine lokale rivaler på Etihad søndag. En seier gjør at City igjen vil lede med seks poeng med en kamp mer spilt, men alt annet vil føre til at tittelkampen for alvor lever igjen». 

Wallace mener det var Luis Diaz som viste seg mest frem. 

«Klopps lag fikk en scoring etter 27 minutter fra Sadio Mané, som var onside med mikroskopisk margin, og det skulle vise seg å være nok. I 37-millionersmannen Luis Diaz hadde de kampens store spiller, og de røde hadde de største sjansene selv om West Ham også hadde sine øyeblikk.

GOD: Trent Alexander-Arnold var strålende lørdag kveld.

GOD: Trent Alexander-Arnold var strålende lørdag kveld.

«Langt fra på sitt beste»

«David Moyes tok med seg noen tips fra Jürgen Klopp for hvordan møte Sevilla når han forbereder West Hams tur til Andalucia i Europa League torsdag. Skotten skulle ha tatt med seg enda mer fra Anfield, men Liverpool gjorde som de må da de fant en måte å opprettholde presset på Manchester City i tittelkampen i Premier League», skriver Andy Hunter i The Guardian.

«Liverpool var langt fra deres overbevisende beste, men det vil ikke bekymre Klopp nevneverdig når han ser tilbake på tolv strake seiere i alle turneringer. Klubbens seier nummer 600 i Premier League var like mye takket være West Hams sløsing som det var Sadio Manés rovdyrinstinkt og redningsaksjoner fra Liverpools forsvar. Pablo Fornals og Manuel Lanzini brente utrolige sjanser til å utlikne. Sistnevnte fikk Moyes til å måpe på sidelinjen da han blåste ballen over fra fem meter».

Hunter mener West Ham gjorde nok til å få med seg poeng. 

«Tittelkandidatene startet skarpt, men mistet grepet i andre omgang. Gjestenes håp om å bli første lag til å slå Klopps Liverpool to ganger i en Premier League-sesong ble ikke større av at Declan Rice måtte stå over med sykdom, men med Lanzini ved sine av Tomas Soucek kom de gjennom en tøff start og leverte en sterk opptreden». 

«Gjestene vokste inn i kampen etter en usikker start og nektet Liverpools fronttrio rom samtidig som de viste ro med ballen. Det gjorde seiersmålet enda mer frustrerende fra Moyes sitt perspektiv». 

Trent briljerte

Neil Jones i Goal mener dette var Trent Alexander-Arnolds store aften. 

«Fire mål på tre ligakamper for Mané, som nå er oppe i 14 denne sesongen. Samtidig har Alexander-Arnold levert 16 målgivende pasninger i alle turneringer, hans beste tall i karrieren. Og det er fremdeles tre måneder igjen av sesongen», skriver han.

«Han kunne hatt flere også. Dersom Salah hadde vært mer klinisk ville Trent hatt en assist i løpet av de første 90 sekundene, og han var centimetere unna scoring selv da han skrudde et frispark like utenfor Lukasz Fabianskis mål, kort tid etter Manés scoring». 

«Vel så viktig var imidlertid jobben han gjorde i andre ende. Et strålende returløp gjorde at han fikk klarert Fornals sin avslutning på streken, etter at Liverpools høye forsvarslinje hadde blitt avslørt av et løp fra midtbanespilleren og en god pasning fra Ben Johnson».  

Jones mener det er tydelig at Alexander-Arnold har tatt store steg defensivt. 

«Han leser spillet bedre, forsvarer bakre stolpe mer aggressivt og har lagt mer fysikk til sitt magiske talent», skriver Jones. 

Han mener Klopp og Liverpool har lite å bekymre seg for, selv om de trengte litt flaks lørdag. 

«Klopps lag hadde 22 avslutninger og 70 prosent ballinnehav, og hadde det ikke vært for noen taklinger i siste sekund og dårlige avslutninger, kunne seieren vært trygg lenge før dommer Jon Moss blåste i fløyta for siste gang. Men ett mål var nok. Klopp kan takke Mané for det, og Mané kan takke lagkameratene for at han ble matchvinner. På den dag der Liverpool måtte grave dypt var det ingen som gjorde det mer enn Alexander-Arnold - en mann som setter sitt preg på kamper i begge ender av banen».