Skader og covid har sabotert Australia-oppholdet til Daniel Sturridge

Spissen har knapt spilt fotball etter overgangen til Perth Glory.

Nesten to år gikk fra Daniel Sturridge spilte sin siste kamp for Trabzonspor i Tyrkia i februar 2020 til han gjorde sin debut for Perth Glory i november 2021. Spissen hadde tilsynelatende brukt pandemien godt til å trene seg opp og være klar for å ta fatt på siste del av karrieren. 

– Det er en fantastisk mulighet til å prøve seg på en ny utfordring. Det føltes som det rette å gjøre, sa Sturridge til klubbens nettsider da overgangen var et faktum. 

– Jeg skal jobbe hardt og hjelpe laget med å vinne hver eneste kamp, så ser vi hvor det ender ved sesongslutt, sa han. 

Men så langt har oppholdet i Robbie Fowlers gamleklubb blitt alt annet enn en sportslig suksess. 

Skader og karantene

En kombinasjon av skader og koronakarantene har gjort at Sturridge knapt har spilt fotball siden han kom til Australia. Totalt har det blitt snaut 100 minutter fordelt på fem kamper for Perth Glory, som så langt har spilt 13 kamper denne sesongen. Sturridge har ennå ikke scoret for klubben.

I slutten av februar spilte Perth Glory mot Macarthur, og Sturridge kom inn som innbytter i pausen. Men 20 minutter ut i andre omgang måtte han ut igjen som følge av en lyskeskade. 

Da var manager Richard Garcia klar på at spissen ikke hadde varmet opp ordentlig, men han innrømmet samtidig at han ikke vet helt hvordan han skal få Sturridge kampklar etter flere skader. 

– Jeg prøver stadig å få ham klar igjen, men det oppstår skader. Vi prøver å finne ut hva det er. Han kommer til et visst nivå, så vi får vente og se hvordan det går med denne skaden, sa Garcia ifølge Mirror

Søndag spilte Perth Glory sin tredje kamp siden Sturridge ble skadet, og han har ikke vært å se i en kamptropp siden. 

En stor signering

32-åringen har ifølge Daily Mail gått glipp av 144 kamper som følge av skade i sin karriere, og ryktet som skadeplaget er i så måte ikke feil, men i Australia er det ikke bare skader som har vært problemet. I løpet av oppholdet i Perth Glory, som ligger i en delstat med svært strenge koronaregler, har spissen vært i intet mindre enn tre karanteneperioder. 

Signeringen, som av klubbens styreleder Tony Sage ble omtalt som en av de største signeringene i historien til A-League, har så langt ikke gått etter planen. 

Sturridge er lagkamerat med tidligere Liverpool-keeper Brad Jones i Perth Glory, men også han sliter med skader. 39-åringen har ikke spilt siden november. 

Uten de to tidligere røde sliter Perth Glory voldsomt. Søndag ble de slått 2-1 på hjemmebane av Adelaide United, og de ligger nest sist på tabellen med tolv poeng fra 13 kamper.