– Nå har vi tolv seiere på rad. Vi trenger flere

Backene leverte en god kamp mot West Ham.

Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson spilte en meget god kamp da Liverpool slo West Ham 1-0 lørdag kveld. Trent var avgjørende både offensivt og defensivt, først med målgivende pasning og deretter med en livsviktig redning på strek, mens Robbo som vanlig var energisk og god, og også han hadde en helt avgjørende involvering defensivt. 

– Vi forsvarte oss godt og fikk inn noen blokkeringer, sa Robertson til Sky Sports etter kampen i et intervju som ble vist på TV 2. 

– Vi prøvde å komme oss fremover og fikk skapt noen sjanser, men målet er alltid å holde nullen og vinne kampen. Det gjorde vi, og vi har vært flinke til å holde nullen i det siste, sa Alexander-Arnold. 

Om den strålende redningen på strek sa han følgende: 

– Jeg var sikker på det var offside, men jeg tok feil. Det er viktig å spille til fløyta går, sa han.

De viktige seierne

Også Robertson hadde en viktig blokk da Jarrod Bowen kom alene med keeper etter at Virgil van Dijk hadde gjort en sjelden feilberegning. 

– Det er ikke ofte Virgil gjør feil med hodet. Jarrod er i form og er klinisk foran mål, så det var en viktig blokk. Vi har vært gode til å holde nullen og må fortsette med det. Nå har vi tolv seiere på rad. Vi trenger flere, sa Robertson. 

REDNING PÅ STREK: Trent Alexander-Arnold med viktig involvering.

REDNING PÅ STREK: Trent Alexander-Arnold med viktig involvering.

Skotten fikk spørsmål om hvorfor West Ham er så vriene å spille mot. 

– De kjemper for å komme med i Europa og gjør en god jobb. De har fire angrepsspillere som er giftige på kontringer og posisjonerer seg godt, sa han.

Alexander-Arnold mener det er slike seiere som avgjør om det kan bli noe å juble for til slutt i en sesong. 

– Vi har klart å dra i land de seierne i det siste. Vi gjorde det også mot Burnley. Det er fint å vinne 4-0 eller 5-0, men det er disse seierne som betyr noe, sa høyrebacken.

16 målgivende

Nå er Trent oppe i 16 målgivende pasninger i alle turneringer denne sesongen - en personlig rekord.

– Forhåpentligvis blir det flere, sa Trent, som etter å ha blitt «arrestert» av Robertson måtte innrømme at gårsdagens assist egentlig var et skuddforsøk. 

– Vi bidrar så mye vi kan for at laget skal vinne kamper, sa Trent 

For Robertson ble det også en milepæl da han startet sin kamp nummer 200 for Liverpool. 

– Hver kamp du spiller er spesielt, og 200 starter er utrolig. Forhåpentligvis blir det mange flere. En dag når alt er over skal jeg nok se tilbake på det med stolthet, sa han og la til at han skal følge dagens Manchester-derby mens han og resten av laget lader opp til tirsdagens kamp mot Inter.