Nå har Virgil van Dijk den fantastiske rekorden!

60 ligakamper på rad uten tap på Anfield for Virgil van Dijk.

Mens Liverpool på denne tiden i fjor tapte sin femte og sjette strake hjemmekamp i Premier League, var Virgil van Dijk opptatt av å bli bra igjen etter den stygge kneskaden han fikk i oktober 2020. Dermed slapp nederlenderen unna mye av den vonde statistikken som ble lagd i den svake perioden til Liverpool forrige sesong. 

Med stopperkjempen og publikum tilbake har igjen Anfield blitt et fort, og for van Dijk er hjemmekamp ensbetydende med poeng. Lørdagens seier over West Ham gjør at han nå har spilt 60 ligakamper på rad på Anfield uten å tape. 

Forrige og eneste Premier League-tap han har opplevd på Anfield kom da han var Southampton-spiller. På de 60 hjemmekampene han har spilt siden overgangen i januar 2018, har det blitt 52 seiere og åtte uavgjort. En fantastisk statistikk, og lørdagens seier gjør at han har passer tidligere rekordhaver, Manchester United-spiller Lee Sharpe, som klarte 59 hjemmekamper på rad uten tap på 90-tallet. 

– Tilbake på sitt beste

Goal slår fast at ingen annen spiller har kommet seg gjennom sine 60 første hjemmekamper for en klubb i Premier League uten tap før van Dijk nå har klart det. 

– Han er definitivt tilbake på sitt beste. Du ser det på bevegelsene hans, og alt, sa Jürgen Klopp nylig.

– Vi var hele tiden overbevist om at det ville skje. Nå er han helt tilbake på sporet. Han er på sitt absolutt beste igjen, og jeg vil påstå det er god timing, for nå tar vi fatt på en avgjørende del av sesongen, la Liverpool-manageren til.