Kampkommentar Liverpool - West Ham: Liverpool har funnet tilbake til tittelrytmen og nekter å tape - scenen er deres, Manchester City!

Klopps menn legger press på Manchester City før søndag, etter en kanonade mot West Ham United.

Da Liverpool jaktet Premier League-tittelen for to år siden var det i den første helgen av mars at de rødkledde nær sikret seg ligagullet. 

7. mars 2020 beseiret Klopps menn Bournemouth på Anfield, og dagen etterpå tapte Manchester City mot Manchester United. Etter den helgen behøvde Liverpool bare seks poeng for å bli ligamestre, selv om ventetiden ble mye lenger på grunn av koronapandemien. 

Denne helgen føltes som en av mange fremover som kan definere hvilken retning tittelracet kommer til å ta. For å legge press på Guardiolas menn måtte Liverpool slå West Ham, som på ingen måte er en enkel oppgave. 

Slagkraftige «Hammers»

For David Moyes har virkelig bygget et slagkraftig West Ham-lag, som Klopp også understreket på sin pressekonferansene før kampen. 

De er solide bakover, har kanskje Premier League mest fysiske midtbane og har spillere med x-faktor i angrepet. At Declan Rice ikke var med i troppen var nok en lettelse for Liverpools midtbanespillere - så god har han blitt. 

Moyes har fått tilbake noe av pondusen han hadde i Everton, som gjorde at Manchester United i sin tid tok sjansen på skotten. 

Men en plass han alltid har slitt med å komme er Anfield - på 18 forsøk har det ikke blitt en eneste seier. Det så ut som om den rekken kunne fortsette i åpningsminuttene. 

LAGBYGGER: Moyes har bygget et slagkraftig lag i London.

LAGBYGGER: Moyes har bygget et slagkraftig lag i London.

Blir Salah urettferdig behandlet?

Liverpool kom ut i et heseblesende tempo på Anfield, og etter bare noen minutter hadde Salah vært alene mot keeper to ganger. Den første duellen mot Fabianski tapte Salah, med en tam avslutning rett på polakken.

Like etterpå var egypteren alene med keeper igjen, og ble klippet ned av Craig Dawson - en helt åpenbar forseelse i egen boks. Av en eller annen grunn så hverken dommer Jon Moss eller VAR-teamet grunn til å sjekke situasjonen ytterligere. 

Det virker til tider som det er egne spilleregler når det er Salah som er involvert.

At backene har tak rundt livet på lynvingen har blitt et helt vanlig skue, og så lenge dommerene velger å la det gå kommer ikke det til å slutte. Dersom han kjenner litt kontakt og faller blir han anklaget for filming, men han får aldri straffe uten å falle. Hva skal man med dommerne hvis de ikke gjør hovedoppgaven sin - å beskytte spillerne?

I NAKKEN: Salah med Soucek på slep.

I NAKKEN: Salah med Soucek på slep.

I tittelrytmen offensivt...

Dårlige dommeravgjørelser og manglende uttelling til tross ser Liverpool unektelig ut til å være tilbake i den uslåelige vinnerrytmen som ledet dem til triumfen i 2020. 

Klopps menn maler på uavhengig av resultat og motstander, og da er det ikke mange motstandere som har en mulighet. Spesielt ikke når Anfield-publikummet er med på leken. 

Denne gang var det Trent Alexander-Arnold som var servitør og Sadio Mane som fikk æren av å ekspedere innlegget, men det er ingen enkel oppgave å spå hvor målene til de røde kommer fra om dagen.

DAGENS MANN: Mane scoret det som ble kampens eneste mål.

DAGENS MANN: Mane scoret det som ble kampens eneste mål.

Luis Diaz er et angrep alene - med sine effektive finter og alltid fremoverrettede spill. Det må være et mareritt for motstanderne å prøve å stoppe colombianeren. Dersom det lugger i angrepet kan også midtbanen og stopperne bidra. 

West Ham er ikke et dårlig lag, men i dag var de heldige som ikke lå under med mer til hvilen. 

... og defensivt er det slett ikke verst heller

Når angrepet ikke er like kliniske som vi er vant med er det viktig med et solid forsvar. 

West Hams angrep, med klassespillere som Jarrod Bowen, Michail Antonio og Pablo Fornals, stiller nok av spørsmål til forsvaret, men de rødkledde svarte på de aller fleste. 

Ibrahima Konate vant mange av sine dueller mot bulldoseren Antonio, og holdt konsentrasjonen oppe gjennom hele kampen. Alexander-Arnold var parat på streken da offsidelinja og Alisson Becker ble overlistet av Manuel Lanzini i første omgang, og forstyrret samme mann da han var alene foran mål i andre omgang. Virgil van Dijk var selv på en middels dag svært god. 

VANT TVEKAMPEN: Konate i en av sine mange dueller mot Antonio.

VANT TVEKAMPEN: Konate i en av sine mange dueller mot Antonio.

Sitter ikke bare i hodet

Klopp sa før kampen at Liverpool-spillerne ikke har noen problemer med å motivere seg til kampene, men at det ikke er mulig å tenke kroppen til å være hundre prosent. Det var ikke vanskelig å se da kampen gikk inn i sin avsluttende fase. 

West Ham tok mer og mer over, og fikk flere ganger et hav av rom å angripe i med stor strekk i et tydelig slitent Liverpool-lag. 

Det var også merkelig å se spillesugne Curtis Jones, Diogo Jota og Takumi Minamino på benken så lenge i en kamp som virket å trenge friske bein. Til slutt tok Klopp og Lijnders grep, men det burde ha kommet tidligere all den tid Liverpool har så mye kvalitet på benken. 

Bredden i stallen blir uvurderlig om Liverpool skal kjempe på alle fronter. De rødkledde kunne ha blitt straffet av et slagkraftig West Ham-lag, men slapp med skrekken denne gangen. 

Nå er scenen deres, Manchester City!