Det blir Forests første møte med VAR

Det er VAR også på Championship-banene i kvartfinalene.

Liverpool er godt vant med videodømming i sine kamper, etter at systemet har vært i bruk i Premier League siden starten av 2019/20-sesongen.

I Championship er det fortsatt ikke VAR – og det har heller ikke vært i bruk på Championship-stadionene i FA-cupen før vi nå har kommet til kvartfinalene.

Det spørs om Liverpool kunne stått like høyt som de pleier, og satser på å sette motstanderen i offside så ofte som vanlig, dersom det ikke var VAR i søndagens kamp på City Ground. Men nå er det altså VAR.

Det blir nytt for Nottingham Forest, som aldri tidligere har spilt en kamp der det har vært videodømming.

– Det kommer til å bli en ny erfaring for meg, og en ny erfaring for de fleste spillerne. Det er en utfordring vi vil ta som den kommer. Vi kommer så klart til å snakke om det, og hvilken forskjell det er, men vi ser mye Premier League selv, og vet hvor vanlig det har blitt, sier manager Steve Cooper til Nottingham Post

Første gang

VAR har vært et samtaleemne i Nottingham Forest-garderoben før kvartfinalen mot Liverpool.

– Siden det er noe nytt for oss, må vi tilpasse oss, men vi skal prøve så godt vi kan. Jeg tror ikke at det vil endre hvordan vi tenker på ting, men vi skal definitivt tenke på det og gjøre spillerne klar over det, sier Cooper.

– Når kampen spilles, vil ikke spillerne tenke så mye over det. Meldingen fra meg vil være å spille som normalt. Den største forskjellen for oss vil være når det skjer, med de små stoppene og pausene i kampen. Det blir noe vi ikke har erfart tidligere, men når det kommer til å spille selve kampen vil det bli som vanlig.

Den tidligere akademitreneren i Liverpool sier at han har vært av dem som har irritert seg mye over VAR som TV-seer, men at han nå har snudd litt i sitt syn på teknologien.

– Jeg synes ikke VAR er en dårlig ting. Som alle andre, var jeg ikke begeistret for det den første sesongen, og veien til dit vi har kommet nå. Men slik det er nå, er det mye bedre enn det har vært tidligere. Jeg sutrer ikke like mye når jeg ser ting på TV som jeg gjorde.

Nottingham Forest - Liverpool spilles søndag kl. 19.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.