Det britiske arbeiderpartiet legger også press på fotballforbundet

Labour har sluttet seg til de som krever at semifinalen i FA-cupen mellom Liverpool og Manchester City må flyttes bort fra Wembley.

Det går ingen tog fra nordvest-England til London i påskehelgen, og fra før har begge klubbene, flere supporterorganisasjoner og borgermestrene både i Liverpool og Manchester krevd at semifinalen i midten av april må flyttes nordover. 

Nå kommer det samme kravet fra det britiske arbeiderpartiet. Opposisjonens kultursekretær, Lucy Powell, har skrevet til fotballforbundet og satt fokus på problemene fansen får med å komme seg til Wembley.

«Labour krever at semifinalen mellom Liverpool og Manchester City i april må flyttes, da arbeid på jernbanelinjen gjør at det blir umulig for fansen å reise til kampen.»

«Den spennende semifinalen mellom de to beste lagene i Premier League kan bli spilt med få fans fra begge lag på tribunene, da arbeid på linjen både ved London Euston og i Milton Keynes gjør det nærmest umulig å få reist til kampen.»

«Vi er midt i en kostnadsspiral, og fans skal ikke behøve å betale ekstra dyre reiser eller hotellovernattinger for å se laget sitt på Wembley. Det burde være en prioritet for fotballforbundet å sørge for at fansen ikke blir ekskludert fra å overvære en kamp som dette på grunn av logistikkproblemer.»

FA står på sitt

Det engelske fotballforbundet sier til Press Association at deres standpunkt i saken ikke er endret siden mandag. FA har stipulert at bare 2500 fans hadde planlagt å reise med tog til kampen.

Fotballforbundet har fortsatt ikke offentliggjort eksakte datoer og avsparktidspunkt for noen av de to semifinalene i påskehelgen.

Old Trafford, som er blitt antydet som et potensielt alternativ for semifinalen mellom Liverpool og City, vil kun være ledig den 17. april på grunn av Manchester Uniteds Premier League-kamp mot Norwich dagen før.