– Det er ikke sannsynlig at Liverpool forlenger med alle tre

Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino vil neppe alle være i Liverpool-drakt når 2023/24-sesongen starter.

Selv om det er Mohamed Salah som er Liverpools største stjerne, og den det er mest snakk om – så er det ikke bare han fra angrepsrekken som har gitt klubben så mye suksess som har en avtale som nærmer seg slutten.

Journalisten David Lynch, som skriver en fast spalte her på liverpool.no og som er en av journalistene som følger klubben veldig tett, har gitt et intervju med Anfield Watch. Der ble han spurt om kontraktssituasjonen til angriperne.

Først ble han spurt om Mo Salahs kontrakt.

– Dessverre er det ikke noe mer å rapportere slik situasjonen er nå. Det er en klar uenighet mellom Salahs representanter og Liverpool rundt den økonomiske delen av avtalen, og selv om det kan løses raskt, er det ingenting som skjer akkurat nå, sier Lynch. 

– For å være ærlig forventer jeg at begge parter trekker seg litt unna forhandlingsbordet frem til sommeren, siden vi nærmer oss den avgjørende delen av sesongen, og alle kan klare seg uten den forstyrrelsen. Det er også verdt å ta med at selv om det er uenighet, har Salah gjort det klart at han ønsker å bli i Liverpool, og slik jeg ser det er det hans beste sjanse til å vinne store troféer i årene som kommer.

Han tror det må skje til sommeren, senest.

– Jeg kan si én ting likevel om forhandlingene, og det er at det er ekstremt sjelden at en spiller går inn i det siste året av en avtale og så ender opp med å signere en ny kontrakt. Dersom det ikke blir gjort til sommeren, er jeg ikke sikker på om det vil bli gjort.

Forlenger neppe med alle tre

Også Sadio Mané og Roberto Firmino har kontrakter som går ut sommeren 2023.

– Igjen så er det en sak der jeg ikke tror vi får se noen utvikling før sommeren, fordi det er linket til hva som skjer med Salah. En kilde fortalte meg nylig at det bare var sannsynlig at to av de tre angriperne som har kontrakter som går ut blir værende – i beste fall, sier Lynch.

– I den sammenheng er det lett å se hvorfor kontraktsforhandlingene med Mané utsettes, mens Salah, som er den de åpenbart helst ønsker å beholde, fortsatt er i forhandlinger om en ny avtale.

Når kontraktene går ut vil Salah og Mané nylig ha fylt 31, og Firmino bli 32 tre måneder senere.

Roberto Firmino i Liverpool

Kjøpt fra Hoffenheim for 29 millioner pund sommeren 2015.

96 mål og 66 målgivende på 318 kamper.

Har vunnet: Champions League 2019, European Super Cup 2019, FIFA Club World Cup 2019, Premier League 2019/20, League Cup 2022

Sadio Mané i Liverpool

Kjøpt fra Southampton for 30 millioner pund sommeren 2016.

111 mål og 37 målgivende på 254 kamper.

Har vunnet: 2019 Premier League Golden Boot, Champions League 2019, European Super Cup 2019, FIFA Club World Cup 2019, 2019 African Footballer of the Year, Premier League 2019/20, AFCON 2022, AFCON Player of the Tournament 2022, League Cup 2022

Mohamed Salah i Liverpool

Kjøpt fra AS Roma for 43,9 millioner pund sommeren 2017.

153 mål og 53 målgivende på 239 kamper.

Har vunnet: 2017 African Footballer of the Year, 2018 African Footballer of the Year, 2018 PFA Player of the Year, 2018 Football Writers' Footballer of the Year, 2017/18 Premier League Player of the Year, 2018 Premier League Golden Boot, 2019 Premier League Golden Boot, Champions League 2019, European Super Cup 2019, FIFA Club World Cup 2019, Premier League 2019/20, League Cup 2022