Pep Guardiola har fått hodebry defensivt

Manchester City har skader på sentrale forsvarsspillere foran sesonginnspurten.

Den 10. april gjester Liverpool Etihad Stadium, i det som blir en svært avgjørende kamp for hvor ligatittelen havner denne sesongen. Trent Alexander-Arnold kjemper en kamp mot klokka for å rekke den kampen, men Jürgen Klopp er ikke den eneste manageren som har skader på forsvarsspillere å bekymre seg over.

City, som for øyeblikket ligger ett poeng foran Liverpool på tabellen, har vært uten midtstopper Ruben Dias siden den 1. mars, og nå har stopperkollega John Stones også havnet på skadelisten, og har returnert fra landslagsoppdrag.

Stones skulle starte kampen da England slo Sveits 2-1 i en privatlandskamp på Wembley lørdag, men måtte gi seg under oppvarmingen etter at han følte det strammet til i en muskel. Stones ble sendt hjem til City for å være føre var, og nå regnes han som tvilsom til Liverpool-kampen, melder Mirror.

Vil ikke ta noen risiko med Dias?

Samtidig har Dias vært ute i fire uker. Han har imidlertid fin fremgang etter lårskaden han fikk i 2-0-seieren over Peterborough i FA-cupen. Mirror hevder imidlertid at Guardiola i dag har fått beskjed om at sesongen vil være over for Dias om han slår opp igjen skaden. På bakgrunn av dette ønsker ikke City-manageren og hans stab å forhaste seg med å få 24-åringen tilbake på banen.

Det vil utvilsomt være et problem for City om de må klare seg uten både Stones og Dias i toppkampen mot Liverpool den 10. april. Da har i så fall Guardiola kun Aymeric Laporte og Nathan Ake igjen på stopperplassene. 

Mirror tror ikke City vil risikere Dias mot Burnley kommende lørdag, og dersom stopperen ikke spiller mot Burnley tror ikke tabloidavisen at spanjolen vil kaste ham rett inn på laget igjen mot Liverpool heller, da han ikke vil ha spilt kamp på seks uker.