– Det er mye mer i vente

Jürgen Klopp er ikke overrasket over Luis Diaz sin gode start i Liverpool – og forventer enda mer fremover.

– Du forventer ikke mirakler med en gang fra slike spillere, men han er ikke langt unna å levere det. La oss håpe det fortsetter lenge, sier Jürgen Klopp i et intervju med Sky Sports om nyervervelsen Luis Diaz.

Colombianeren, som i natt scoret for Colombia og sørget for å holde liv i VM-drømmen, har kommet inn og levert varene fra første stund i ny klubb, nytt land og med et ukjent språk.

– Alle sier det samme om januarkjøp. Du kan gjøre det, men hvis det er mulig vil du helst gjøre det om sommeren, sier Klopp.

Passet perfekt inn

Han sier både Diaz selv og klubben skal ha skryt for denne overgangen.

– Det er en grunn til at du signerer en spiller, og grunnen er kvalitetene han har og måten han spiller på, sier Klopp og legger til at det ikke bare var det Diaz gjør på banen som førte til at det ble kjøp.

– Vi så at han kom til å tilpasse seg umiddelbart. Det er vanligvis veldig vanskelig, men han måtte ikke endre seg, og derfor har vi en gutt med mye selvtillit her.

– Han var i en veldig god periode med Porto, spilte godt for Colombia og så kom han her full av selvtillit. Vi måtte bare sørge for at han ikke mistet det, og derfor har vi ikke gitt ham for mange instrukser. Vi ønsket at han skulle gjøre det som føltes naturlig, sier Klopp.

Analyse

Sky Sports har også snakket med et selskap som analyserer spillere og kan spå hvilke spillere som passer til hvilke klubber. Ramm Mylvaganam startet ProZone i 1998, og har blant annet hatt sportsdirektør Michael Edwards som ansatt.

Nyvinningen som kalles Al Abacus spådde at Diaz ville passe perfekt inn i Liverpool, og at han ville spille godt sammen med blant andre Andy Robertson, Diogo Jota og Harvey Elliott.

Klopp sier han kjenner til denne måten å analysere på, og at Liverpool hele veien forsøker å hente spillere fra klubber som har en liknende spillestil.

– Det var åpenbart fra første sekund at han kom til å bli en spiller som kunne levere med det samme – hvis han var klar mentalt, sier Klopp.

Språklige utfordringer

Så langt har det ikke blitt mange dype samtaler mellom Klopp og Diaz. Manageren snakker ikke spansk og Diaz snakker ikke engelsk.

– Det er jo åpenbart en utfordring der, fordi vi ikke snakker samme språk. Han lærer. Jeg lærer ikke spansk, så vi får vente til engelsken hans blir litt bedre. Frem til da har vi folk som snakker med han hele tiden, sier Klopp.

Først til sommeren vil manageren og hans team ta de detaljerte samtalene om fotballfilosofi og taktikk med Diaz.

– Starten har vært veldig bra, men dette er et prosjekt på lang sikt for både han og oss. Det er mye mer i vente, sier han.