– Det er veldig uvanlig her i livet at du får muligheten til å møte de aller beste. Det får vi nå

Graham Potter gleder seg til å møte Liverpool, som han ser på som et av verdens beste lag for øyeblikket.

Lørdag blir Liverpools sjette møte med Graham Potter, etter at han tok over som manager for Brighton i 2019. Liverpool vant de to første oppgjørene, 2-1 og 3-1, men har så gått tre kamper på rad uten seier mot sørkystklubben.

De to siste kampene har vært på Anfield, og endt med 0-1-tap, og 2-2 i høst, da Liverpool ledet 2-0.

– Vi møter et av de beste lagene i verden. De har spilt på et utrolig nivå i lang tid nå. Vi har enorm respekt for dem, for Jürgen og støtteapparatet, og for spillerne, for det de har oppnådd ved siden av Manchester City. Det har hevet nivået på Premier League, sier Potter før lørdagens kamp i et intervju med Sky Sports.

– Jeg har alltid likt å møte Liverpool, fordi de er av de beste. Det er veldig uvanlig her i livet at du får anledning til å møte de beste, så du må se på det som en stor utfordring og en stor mulighet. 

Har sett bedring

Brighton har kun vunnet to kamper i 2022, og står med fire strake i Premier League. Potter finner likevel lyspunkt i hvordan laget hans presterte i den forrige kampen, borte mot Newcastle.

– I kampen mot Newcastle presterte vi ganske bra, og spesielt sammenlignet med kampene mot Burnley og Aston Villa. Dette var et steg i riktig retning. Mot Manchester United ble vi straffet etter en feil. Jobben vår er å komme gjennom denne perioden, stå sammen som gruppe og lag, og lære fra det, sier Potter.

– Lagånden har vært god. Det er veldig gode gutter vi har her. Det er en ærlig spillergruppe, som åpenbart er skuffet over resultatene vi har hatt. Det er vanlig, og du vill e blitt overrasket dersom det var annerledes, men ønsker å forbedre det, stå sammen, og støtte hverandre.

Brighton - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium.