– Førstelagstrenerne viser så mye interesse for våre spillere. Det gir enormt med motivasjon

Liverpools U23-manager Barry Lewtas sier det en spesiell tid å jobbe i klubben.

Ligacuptrofeet Liverpool hentet hjem for en måned siden var spesielt for hele klubben, og kanskje viktigere enn man kunne tenke seg. Det var et trofé for hele klubben – et budskap manager Jürgen Klopp og hans assistent Pep Lijnders var meget opptatt av å få frem gjennom hele helgen på Wembley.

På Wembley var også U23-manager Barry Lewtas, som hadde sett flere av sine gutter spille for førstelaget og sende klubben videre i de tidlige fasene av turneringen.

– Det høres ut som en klisjé, men klubben er bygd på den måten. Vi er samlet i det vi gjør. Jeg føler meg verdsatt, og det å vite at våre gutter ha tatt steget opp og bidratt er fantastisk, sier Lewtas i et intervju med The Athletic.

Nesten ti år

Lewtas har nå vært trener på Liverpools akademi siden 2013 og jobbet seg gradvis oppover i aldersgruppene. Nå er han på nivået under førstelaget og trener mange av spillerne som har spilt for førstelaget denne sesongen.

Tyler Morton har nok fått mer spilletid enn forventet denne sesongen.

Tyler Morton har nok fått mer spilletid enn forventet denne sesongen.

Totalt er det ti i tallet, med Tyler Morton, Kaide Gordon og Conor Bradley som de mest profilerte. Men også navn som Harvey Blair, Owen Beck, Melkamu Frauendorf og Billy Koumetio har vært å se på førstelaget.

– Å få debuten eller en kamp for Liverpool er flott. Spillerne og familiene bør være utrolig stolte. Spillerne legger ut på et langt maraton fra så ung alder, og fortjener skryt, sier han.

– Men vi har gutter her som ikke tar til takke med bare én kamp for Liverpool. De vil ha en karriere – enten her eller et annet sted i fotballen, sier Lewtas.

Godt samarbeid

Han forteller om et herlig samhold i klubben, og at det er et tett samarbeid mellom akademitrenerne og trenerne på førstelaget. Det har bare blitt styrket etter at alle lagene ble samlet på AXA Training Centre i Kirkby i fjor.

– Dette føles som en spesiell periode. Førstelagstrenerne viser så mye interesse i våre spillere. Det gir enormt med motivasjon, sier han.

– Vi har større møter som er viktige, men de små og korte samtalene vi har om en spillers utvikling, og hvem som er hvem og hvor, er også veldig viktige. Jo mer du kan møtes for å snakke sammen, jo bedre er det. Det at førstelagsapparatet er nærmere oss sørger for at de vet hva som skjer. De får anledning til å se spillere og akademitrenere oftere, sier han.

Lewtas legger til at det ikke er noen krav om at U23-laget skal spille på samme måte som førstelaget.

– Vi ser alle førstelagskampene og analyserer det de prøver å gjøre. Vi jobber tett med deres analyseteam og trenerapparat, men vi skal ikke nødvendigvis kopiere det de gjør. Vi må tilpasse oss motstanderen også, sier Lewtas.