– For første gang i karrieren har jeg fått spille fast førstelagsfotball foran en landskamp

Neco Williams er sikker på at Wales vil få glede av at han spiller fast førstelagsfotball for Fulham, når waliserne skal ut i playoff-semifinale mot Østerrike torsdag kveld.

Høyrebacken er utlånt til Fulham i Championship, hvor han har spilt 10 kamper så langt, og har hatt stor suksess de siste ukene.

– I Liverpool har jeg verdens beste spillere foran meg i køen. Selv har jeg Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson foran meg. Jeg tror aldri tidligere jeg har spilt fast førstelagsfotball i forkant av en landskamp. Jeg har hele tiden vært inn og ut av laget. Jeg har prøvd å holde formen vedlike ved å trene individuelt, og gjøre ulike ting på styrkerommet, forteller Williams til Sky Sports.

– Jeg har lært mye av Robbo. Han er en av de beste venstrebackene i verden. Du lærer mye av å trene med ham hver dag. Han er en topp fyr. Uansett hva du trenger hjelp til, så stiller han opp og gir deg et ærlig svar. Jeg har lært enormt mye av ham og spesielt Trent, for han spiller på min side, og er foran meg i køen for øyeblikket.

Har funnet rytmen

– Jeg tror dette er første gang jeg har spilt fast førstelagsfotball foran en landskamp. Jeg er i kampform, og har kamprytme. Det tror jeg definitivt vil hjelpe meg i den kommende landskampen. Dette er en svært viktig kamp for hele Wales, ikke bare for spillerne, sier den utlånte Liverpool-backen om playoff-semifinalen som vil avgjøre om VM-drømmen skal leve videre for 20-åringen og hans landsmenn.

Wales møter Østerrike hjemme i Cardiff torsdag kveld, og spiller da om retten til å møte Skottland eller Ukraina i playoff-finalen om en VM-billett. Den kampen er imidlertid utsatt til juni på grunn av krigen i Ukraina.

Williams debuterte for A-landslaget til Wales i en kamp mot Finland i 2020. Så langt står han bokført med 17 kamper og to mål for Wales.