– Han er som en far for meg

Alisson Becker, som mistet sin far i en tragisk drukningsulykke for et drøyt år siden, beskriver sitt forhold til Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Alisson Becker er i knallform, og har holdt buret rent i sine fem siste kamper. Nå snakker han om muligheten til å vinne et nytt ligatrofé og forholdet til Jürgen Klopp i et intervju med tidligere Liverpool-keeper David James, gjort for Sony Sports India, som er blitt gjengitt av Liverpoolfc.com.

– Vi har et veldig godt forhold. Han er som en far for meg, sier Alisson om forholdet til Liverpools manager.

– Vi snakket samme på FaceTime første gangen vi snakket sammen, og han startet samtalen med et stort smil. Jeg smilte også, og vi kunne se med en gang at vi var på bølgelengde. 

– Jeg har noen betraktninger om livet og hvordan livet skal være, som er den samme oppfatningen som han har.

– Jeg liker veldig godt måten han jobber på, og hvordan han får laget til å føle seg komfortabelt. Samtidig setter han press på oss. 

– Han er en fyr som alltid er glad, men når du går ut på banen handler det om hardt arbeid, og han er en topp manager. Alt dette bidrar til at vi har et godt forhold. 

– Jeg elsker virkelig å være her, og jobbe under ham. Jeg elsker virkelig livet her i Liverpool.

Vil vinne ligaen også med supportere på tribunene

Da Alisson var med på å vinne Premier League med Liverpool i 2020, var det uten tilskuere på tribunene. Nå drømmer brasilianeren om en ny ligatriumf, med supporterne på plass.

– Det gir oss motivasjon, for vi ønsker å gjøre det for supporterne også. Da vi vant ligaen var det ikke mulig å ha supportere på tribunene, men det føltes likevel som de feiret sammen med oss. De var selvsagt hjemme, men vi følte likevel på en måte at vi ikke var alene. 

Alisson Becker

Født02. oktober 1992
Novo Hamburgo, Brasil
Høyde193 cm
Debut12.08.2018 mot West Ham (4-0)
Innkjøp£66,8m
Kontrakt2027

SesongKamperPL
2021-2238+0 /027+0 /0
2020-2142+0 /133+0 /1
2019-2037+0 /029+0 /0
2018-1951+0 /038+0 /0

– Det er vanskelig å vinne Premier League. Det er mange gode lag i ligaen, og nivået blir stadig bedre. Det gjelder ikke bare lagene i toppen, men også de andre lagene. Så vi må holde fokus, ta en kamp om gangen, og så får vi se hva som skjer. Vi har et godt lag, som kan kjempe om tittelen.

Fungerer som en ekstra utespiller

Alisson er kjent for å være god med ballen i beina, noe som også er et av temaene i intervjuet.

– Det er viktig å ha selvtillit. Du får selvtillit av å tørre å gjøre ting når du spiller. Du må ha et lag som liker å spille ballen til keeperen også, og du må ha en manager som gir deg frihet til å bruke beina, fordi det kan være bra for laget. Dersom medspillerne snur ryggen til deg når du har ballen, kan du bare sparke langt. Da har du ikke andre alternativer.

– Jeg har egenskapene som skal til for å bruke beina. Jeg har jobbet mye med dette, helt siden jeg var juniorspiller. Jeg hadde en manager en gang som elsket at keeperen ble brukt mye, så jeg forsøkte meg på det som U20-spiller, og det var til stor hjelp for meg. Da jeg havnet i Roma ble jeg enda bedre, og her i Liverpool føler jeg meg veldig komfortabel, fordi de andre spillerne ønsker at jeg skal være som en ekstra utespiller.