Forklarte hvorfor vi ikke har sett mer av Harvey Elliott de siste ukene

Unggutten kom tilbake med et smell, men de siste ukene har det vært stille.

Harvey Elliott kom tilbake med et smell etter forrige landslagspause. Han imponerte stort i en treningskamp bak lukkede dører, og var klar for å gjøre sitt comeback igjen etter den alvorlige ankelskaden som holdt ham ute i fem måneder.

Elliott ble byttet inn mot Cardiff City i FA-cupens tredje runde, og scoret et nydelig mål. Han fikk et innhopp mot Leicester City, startet så på San Siro mot Inter, fikk et innhopp og scoret i straffekonkurransen i ligacupfinalen, og spilte én omgang mot Norwich City i femte runde av FA-cupen.

– Det handler ikke om å være forsiktig etter skaden, for å være ærlig. Det er konkurranse om plassene og slike ting, sa Jürgen Klopp på spørsmål på fredagens pressekonferanse om Elliotts situasjon.

Fått lite spilletid

De siste ukene har han ikke fått spilletid. Han har vært på benken i fire av de seks siste ligakampene, og i kvartfinalen mot Inter på Anfield. Han skal ikke ha noe tilbakeslag etter skaden.

– Han var veldig lenge ute, kom tilbake og det var umiddelbart som «wow, han er tilbake», så slår ting seg litt til ro, og slik er det, forklarer han videre.

Det er ekstrem konkurranse om de offensive plassene i Liverpool, og spesielt nå som alle er skadefri. Elliott blir 19 år om to uker, og har tid til å være tålmodig.

– Det er en helt vanlig situasjon. Alt er greit, han trener bra, og ja det er egentlig ingenting mer å si. Alt er fint, sier Klopp.

Kanskje får vi se Elliott i kveldens kamp, der Klopp vil få muligheten til å gjøre fem bytter i kampen igjen. Elliott spilte mot Nottingham Forest på City Ground også forrige sesong, og var med da Blackburn tapte 1-0 i en kamp i februar i fjor.

Nottingham Forest - Liverpool har avspark kl. 19.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.