– Han har egentlig ikke trengt å forandre seg

Jürgen Klopp så en spiller i Porto som spilte akkurat slik han ønsker at han skal gjøre i Liverpool, og det har han også gjort så langt.

Luis Diaz har imponert stort for Liverpool siden overgangen fra Porto i januar, og mot Brighton gjorde han sitt andre ligamål for Liverpool med en modig heading etter 19 minutter, hvor han etterpå ble løpt redd ned av Brighton-keeper Robert Sanchez.

– Luis er en veldig god spiller. La meg si det slik, sa Klopp til pressen om mannen som ga Liverpool-ledelsen på Amex Stadium.

– Vi har ikke klikker i vårt lag, men det er noen få spillere som selvsagt snakker spansk og portugisisk, og det er til stor hjelp for Luis. De har tatt ham under sine vinger, forteller Liverpool-manageren.

– Dette er veldig rutinerte spillere som Thiago, Fab og Bobby. De står ham alle veldig nært. Diogo står han også nært, og det er til hjelp. 

Henger mye sammen med Harvey Elliott

– Generelt er Luis en veldig trivelig gutt. 

– Jeg er ikke sikker på eksakt hvordan Harvey Elliott og Luis snakker sammen, men de tilbringer mye tid sammen. 

– Det betyr at gutten har funnet seg til rette like raskt som spilleren. Det er ikke enkelt å hente inn en ny spiller midt på vinteren, uten noen form for preseason. Men med Luis var det svært så interessant å gjøre det, for han spilte eksakt slik i Porto som vi ønsket at han skulle spille her. Så han trengte egentlig ikke å forandre seg. 

– Det er selvsagt noen ting som han må omstille seg til, spesielt defensivt, men han er hurtig og kan løpe ganske raskt med ballen i beina, og han er ikke så verst til å drible heller. 

– Jeg tror ikke vi helt har sett hans skuddegenskaper ennå. Jeg så dem da jeg speidet på ham. Han hadde et par fine skudd, så det er mye mer å gå på. Men ja, han er en god spiller, sa Klopp.