Klopp bekrefter at planen er å takke for seg i 2024

Jürgen Klopp har snakket om sin egen fremtid.

Da Jürgen Klopp tidligere denne uken svarte «jeg vet ikke» på spørsmål om det kunne være aktuelt å forlenge kontrakten med Liverpool, fikk han selvsagt opp håpet hos mange supportere samtidig som media brukte det for alt det er verdt. Derfor følte Klopp det var på sin plass å komme med en oppklaring på fredagens pressekonferanse der han sa at han skjønte svaret ville føre til spekulasjoner. 

– Planen for øyeblikket er å komme til 2024 og så si takk for meg, sa Klopp på den lukkede delen av pressekonferansen. 

– Planen er den samme og ingenting har endret seg. Hvis jeg drar i 2024 har det ikke noe med kvaliteten på troppen å gjøre. Alt vi gjør er med fremtiden i tankene. Det er ikke så viktig hvor lenge jeg skal være her. Det vi gjør frem til da er mye viktigere, sa Klopp og la til at han er full av energi. 

Handler om energi

Han sier det kommer til å handle om energinivået når han skal finne ut av fremtiden. 

– Det kommer an på om jeg har energi til det. Det er viktig. Jeg elsker det jeg gjør, men har sagt et par ganger at det må være noe annet ute i verden, og ikke bare alltid tenke på veldig flinke, kjekke og snille fotballspillere, sa Klopp fredag ifølge Goal. 

– For øyeblikket er jeg full av energi, men vi må sørge for at det fortsetter. Du kan ikke miste sulten, sa han. 

Det eneste Klopp for øyeblikket bekymrer seg for er fremtiden til klubben. 

– Min fremtid kommer til å bli bra. Den trenger jeg ikke planlegge - den kan jeg booke i siste øyeblikk. Men «planen» handler om klubbens fremtid. Vi jobber konstant for at alt skal være på stell. Det er ikke for meg eller vår generasjon, men på lang sikt. Vi har prøvd å forbedre veldig mye de siste årene, sa han.

– Vi prøver å finne de rette folkene og sette dem i riktig posisjon. Det skal vi prøve på, og planen er at alt skal være fint også etter at jeg drar, sa Klopp. 

Tidligere har tyskeren sagt at han vil ha et friår etter at tiden i Liverpool er forbi.