Slik holder Konaté seg positiv selv om han blir benket

Ibrahima Konaté forteller om tilnærmingen når han blir benket og hvordan det var å vinne sitt første trofé i seniorfotballen.

Det var bare Ibrahima Konatés 16. kamp for Liverpool da han kom inn til ekstraomgangene i ligacupfinalen mot Chelsea. 

Den unge franskmannen tredde - som vanlig - sømløst inn ved siden av Virgil van Dijk, og satte også et av straffesparkene som førte Klopps menn til seieren. 

Onsdag ventet kamp nummer 17 for Liverpool mot Norwich, og da var han tilbake fra start og gjorde en solid kamp. I et intervju med Liverpools hjemmeside forklarer han tilnærmingen når han ikke får spille kamper. 

Alltid beredt

– Man må være klar, og dette er et perfekt eksempel. Tenk deg at du er sur og trist, men to dager senere må du spille en ny kamp og du gjør en dårlig kamp. Det er som å si til treneren at man skjønner hvorfor man ikke spiller. 

– Man må være klar hele tiden, og hvis du spiller bra gir du problemer til treneren som er gode for både deg og spillergruppen, forklarer franskmannen.  

Han legger ikke skjul på at han ikke er fornøyd når han starter på benken, men understreker at det skal være slik. 

– Det er normalt å ikke være glad når man ikke spiller. Alle fotballspillere ønsker å spille viktige kamper og vanlige kamper, men i Premier League har man ingen normale kamper. 

– Hvis du ikke spiller er det en kamp mot deg selv. Man snakker med treneren og han forklarer, men til syvende og sist endrer det ingenting. 

– Man må kjempe, arbeide mer og hvis man ikke spiller må man spørre seg selv hvorfor. Hvis man har svaret på spørsmålet er det bare å fortsette å jobbe og så kommer muligheten til slutt. Med arbeidet kommer mulighetene. 

JUBEL: Konate jubler for seier i straffekonkurransen mot Chelsea.

JUBEL: Konate jubler for seier i straffekonkurransen mot Chelsea.

Første trofé

Det var 22-åringens første trofé i seniorkarrieren, og han har fortsatt ikke landet helt. 

– Hvis jeg begynner å snakke om finalen, tror jeg ikke jeg klarer å stoppe!

– Det var en uvirkelig og utrolig helg for min del. Mitt første trofé i seniorfotballen og med Liverpool - det var fantastisk. Vi må ikke glemme finalen, men man må legge den til siden og fortsette å angripe resten av sesongen. 

– En kveld lå jeg i sengen og så på videoer fra etter kampen, og plutselig hylte jeg av glede! Jeg klarer ikke å beskrive det, men håper å ha flere slike øyeblikk med klubben. 

SEIERHERRENE: Gigantene feirer med ligacupen.

SEIERHERRENE: Gigantene feirer med ligacupen.

De viktige kampene kommer på rekke og rad for Liverpool, og lørdag kveld venter tøff motstand i West Ham United. 

– Vi har ikke et annet valg enn å være klare - vi møter et veldig godt lag. Vi spilte mot dem tidligere i sesongen og tapte 3-2 og vet at de er et sterkt lag. Vi må ta en kamp av gangen, avslutter stoppergiganten.