Dødballene som senket Liverpool

– Vi var ikke oss selv, sier Jürgen Klopp om kampen der dødballene senket Liverpool på London Stadium i høst.

Liverpool står kun med to tap de siste 51 kampene de har spilt i alle turneringer, og ett av de tapene kom mot West Ham på London Stadium i november - på et tidspunkt der de røde ikke hadde blitt slått siden april. 

På den første scoringen sørget Michail Antonio og Angelo Ogbonna i tospann for å nøytralisere Alisson Becker med noen godt innøvde sperretrekk, og corneren gikk rett i mål. 

3-1-målet kom på liknende vis, da ballen ble slått til bakre stolpe, der Kurt Zouma stanget inn målet som til slutt skulle avgjøre kampen. Flotte mål fra Trent Alexander-Arnold og Divock Origi var ikke nok for Liverpool. 

Klopp misfornøyd

Etter kampen kom dommeren og VAR i fokus, spesielt for det første målet, der Alisson ble hindret. 

– Det første målet er et frispark for Ali. Hvordan kan han ta ballen når noen tar bort armen hans? Det er helt uforståelig, sa Jürgen Klopp i intervjuet han ga rett etter kampslutt.

– Folk vil si jeg kommer med unnskyldninger, men jeg er rolig. Du trenger normale dommeravgjørelser, men i dag fikk vi ikke det. Hva kan Alisson gjøre? Det er en grunn til at keeperen skal beskyttes. Dersom en spiller går opp i luften med armen, og slår bort armen til keeperen, så er det en viktig kroppsdel for en keeper.

– På det første målet vil VAR si at det ikke var en klar og tydelig feil av dommeren, men hva må til for at det skal være klart å tydelig? Keepere må beskyttes.

Samtidig var Klopp klar på at laget ikke spilte godt nok. 

– Jeg er rolig. I dag tapte vi, og jeg må akseptere det. Vi tapte for mange dueller. Vi må kjempe mer på den siste tredjedelen av banen. I dag var vi ikke gode nok.

På fredagens pressekonferanse var Klopp klar på at laget vil slå tilbake. 

– Vi var ikke oss selv mot West Ham forrige gang, og vi må gjøre det mye vanskeligere å score denne gangen, sa han.

Antonio bekreftet plan

– Planen var bare å slå inn rett på keeperen og så gå i duellen, sa West Ham-spiss Antonio etter kampen på London Stadium.

– Vi så at de sliter når ballen kommer inn i det området, og alt vi måtte gjøre var å holde ballen borte fra Virgil van Dijk, sa han. 

Spissen var glad for at han umarkert kunne stå og hindre Alisson. 

– Ingen markerte meg, så jeg kunne blokkere ham og sørge for at han ikke kunne komme ut og plukke ballen. Da så du hva som skjedde - mål, sa Antonio ifølge Liverpool Echo.

31-åringen la likevel til at det ikke hadde vært en lett dag på jobben. 

– De har to sterke midtstoppere som alltid er klare for å kjempe. Det er nok den tøffeste kampen jeg har spilt denne sesongen, så det er godt jeg bare trenger å møte dem en gang til, sa han. 

Lørdag får vi se om Liverpool har lært av West Hams lure dødballtriks, og om det eventuelt har blitt øvd inn noen nye rutiner hos David Moyes sitt lag.