Klopp er blant de best betalte – men ikke i nærheten av den som tjener aller mest

Fransk avis har sett på hvor mye toppmanagerne har i lønn.

Ofte snakkes det om nye kontrakter til spillere og hvor mye de skal få i lønn, men det er ikke like ofte vi hører hvor mye managerne tjener. Det har den franske avisen L’Equipe nå sett nærmere på.

I en oversikt har avisen lagt frem de tre managerne som tjener mest i Tyskland, Spania, England og Italia, og den viser at det er ganske store forskjeller når det kommer til managerlønninger.

Aller mest er det en ringrev i Spania som tjener.

Klopp nummer to

Jürgen Klopp er manager for et av de to beste lagene i England, og da er det vel ikke ufortjent at han ligger som nummer to på listen over de managerne som tjener best i Premier League. Han har ifølge avisen en månedslønn på 1,49 millioner euro – om lag 1,2 millioner pund eller 14,2 millioner kroner.

Tidligere har Goal for øvrig skrevet at Klopp har en årslønn på om lag 15 millioner pund, noe som styrker informasjonen L’Equipe virker å sitte på.

Dersom det stemmer har Klopp høyere lønn enn noen av Liverpools spillere.

Han når ikke helt opp til Manchester City-manager Pep Guardiola, som tjener 1,89 millioner euro i måneden. Antonio Conte rapporteres å ha samme lønn som Klopp.

Simeone knuser alle

Tar vi en kikk rundt i Europa kan vi se at det er Atletico Madrid-manager Diego Simeone som tjener aller mest, med en månedslønn på svimlende 3,33 millioner euro. Det gjør ham til den klart best betalte manageren i verden.

Bortsett fra det er det ingen i Europa som slår lønningene til Guardiola, Klopp og Conte.

I Tyskland er det Bayern München-manager Julian Nagelsmann som tjener mest, med 666.000 euro i måneden, mens Juventus-sjef Massimo Allegri tjener 1,17 millioner euro i måneden.

Jose Mourinho har måttet tåle et lønnskutt i Roma sammenliknet med sine tidligere jobber. Nå tjener han 770.000 euro – men han har nok en fallskjerm eller to å gå på fra tidligere.