«Liverpool-seksjonen på Wembley...wow! Jeg mener wow!»

Jürgen Klopp omtaler ligacupfinalen, Ukraina-krigen og Norwich-kampen i dagens kampprogram.

Jürgen Klopps tekster i kampprogrammet er av og til så gode at de bare må publiseres i sin helhet. Her kan du se hva han skriver i kampprogrammet før kveldens FA-cupkamp mot Norwich. Klopp reflekterer over søndagens ligacuptriumf, den fryktelige krigen i Ukraina og ser frem til kveldens kamp. Foretrekker du originalutgaven på engelsk kan du lese den på liverpoolfc.com

«Ligacuptriumfen var spesiell for oss alle. Det er så mange grunner til at seieren får meg til å bryte ut i glede. Først og fremst fordi det er turneringen som får med hele troppen, inkludert vår unge spillere. Denne cupen handler om reisen. Man får ikke trofeet på Wembley uten de avgjørende øyeblikkene i innledende runder». 

«Disse kampene kommer i en del av sesongen der det stilles sprø krav til laget. Premier League-kamper, Champions League-kamper og landskamper. Så alle har bidratt og spilt hver sin rolle. Vi hadde ikke klart dette uten alle sammen». 

«Den verste delen av jobben min er å skuffe folk som ikke fortjener det. Da vi skulle plukke ut en tropp i omstendighetene som var på søndag, var det veldig vanskelig. Men sannheten er at seieren er like mye for dem som ikke var i troppen i finalen». 

«Det er ikke den beste sammenlikningen, men når du vinner en ligatittel er det ikke bare spillerne som spiller den siste kampen som regnes som mestere. Det er alle. Det samme gjaldt for ligacupen på søndag. Vi vant på grunn av det som skjedde mot Norwich borte, Preston borte, Leicester på Anfield og over to kamper mot Arsenal». 

«Den andre delen av det som gjorde søndag utrolig var at vi fikk feire sammen med våre supportere. Liverpool-seksjonen på Wembley...wow! Jeg mener wow! Atmosfæren kommer jeg til å huske resten av livet, og den var der hele veien. De var med på hvert eneste sekund. Og etterpå føltes det som en fest!».

Støtte til Ukraina

I andre del av teksten skriver Klopp om den forferdelige krigen i Ukraina. 

«Jeg er verken politiker eller diplomat og jeg vet at ordene mine ikke betyr noe, men jeg sitter hver eneste dag og ber for at galskapen skal ta slutt før enda flere uskyldige mennesker mister livet». 

«Jeg har tilbrakt tid i Russland i løpet av karrieren og kjenner russiske folk. De er mennesker med kjærlighet i hjertene sine. Dette er ikke representativt for dem. Det skjer ikke i deres navn. Å vise støtte for Ukraina er noe annet. Å vise støtte til Ukraina nå handler om å støtte humanitet mot brutalitet».

«Så ja, å fortsette å forberede og spille fotballkamper med dette bakteppet er ikke lett, men det er jobben som skal gjøres. Som søndag viste gir fotball oss fremdeles muligheten til å vise oss fra vår beste side og ta glede i noe som handler om kollektivet og fellesskapet». 

Vet ikke hvem som skal spille

«Tilbake til i kveld så vet jeg ikke hvem som skal spille, men den eneste motivasjonen er å vinne og komme oss videre. Norwich har samme målsetning, så det er en skikkelig kamp». 

«Under flomlysene på Anfield. Jeg er sikker på at supporterne vil være i godt humør etter søndag. Det er kult. Jeg har ikke noe imot det».

«For vår del kan vi ikke ta med noe annet fra søndag enn en positiv følelse og sulten på mer. Jeg vil at vi som lag skal være fullstendig fokusert på det som skjer i kveld, og ikke noe annet. Trofeet vi har vunnet betyr ikke noe når det er duket for avspark. Trofeene vi fremdeles kan vinne er irrelevante nå. Det eneste som kan oppnås i kveld er avansement i FA-cupen. Så la oss gjøre det. La oss gi alt, i kveld, i denne kampen». 

«La oss gjøre prestasjonen og atmosfæren spesiell. Virkelig spesiell. Vi kan hvis vi vil».