The Athletic: Med i jakten på kantspiller som står med 30 målpoeng denne sesongen

Cody Gakpo er en ettertraktet mann.

Det er omtrent et år siden The Athletic-journalist David Ornstein kom med nyheten om Liverpools interesse for Ibrahima Konaté. Det viste seg å være en fulltreffer, og da er det verdt å følge med når samme mann skriver at de røde er med i jakten på PSVs supertalent Cody Gakpo. 

22-åringen har scoret 16 mål og levert 14 målgivende pasninger på 36 kamper denne sesongen - et snitt på nesten ett målpoeng per kamp. 

Gakpo trives aller best på venstrekanten, der han kan skjære inn i banen og score med sin høyrefot. Men som de fleste av Liverpools angrepsspillere kan han bekle alle roller i angrepet. 

Mange er interessert

Til forskjell fra Konaté saken for et år siden er det nå mange klubber som kobles til spilleren. Gakpo er en ettertraktet mann. Kantspilleren, som står med én scoring på fire landskamper for Virgil van Dijks Nederland, valgte å forlenge kontrakten med PSV i januar etter å ha blitt linket kraftig bort fra klubben. 

Kontrakten varer nå til 2026 og inneholder ingen utkjøpsklausul, men det skal ligge inne en enighet om at PSV vil selge i sommer dersom det kommer et akseptabelt bud. 

Det kan det fort komme fra klubber som Liverpool, Arsenal, Barcelona eller Bayern München. Ornstein skriver at alle disse klubbene seriøst vurderer å sette inn støtet for å sikre seg spilleren. 

Gakpo rapporteres å bli verdsatt til mellom 35 og 50 millioner pund - i samme prissjikt som Luis Diaz og Diogo Jota da de ble hentet til Liverpool. 

Ny kontrakt for Saka?

I sin mandagsspalte i The Athletic nevner Ornstein også et par andre spillere som har blitt linket til Liverpool, nemlig Arsenals Bukayo Saka og West Hams Jarrod Bowen. Denne gangen nevnes ikke Liverpool i forbindelse med spillerne, men det er likevel verdt å følge med på utviklingen til de to engelske stjerneskuddene. 

STJERNE: Arsenal gjør alt de kan for å beholde Bukayo Saka.

STJERNE: Arsenal gjør alt de kan for å beholde Bukayo Saka.

Arsenal er selvsagt interessert i å beholde sin juvel Saka, og kontraktssamtaler er i gang. Sakas kontrakt går ut sommeren 2023, men Arsenal skal ha sikret seg retten til å forlenge den med ett år. Saka vil nok avvente litt før han tar avgjørelsen, men skulle Arsenal klare å sikre seg topp fire-plasseringen de innehar for øyeblikket, vil nok mulighetene være gode.

Når det gjelder Bowen har ikke han vært i aksjon siden han ble skadet på Anfield i starten av mars. Skaden viser seg å være verre enn først antatt, og West Ham håper nå at kantspilleren blir klar til Europa League-kvartfinalen mot Lyon. Bowen venter fremdeles på sin England-debut, og ville nok ha fått den denne uken om han hadde vært skadefri.