Dette skriver avisene: «Han så lettet ut og hadde all grunn til å være det. Dette var en ekte cupkamp»

Dette skriver avisene etter at Liverpool måtte kjempe hardt for å komme seg til semifinalen i FA-cupen.

«Den usannsynlige tanken om en enestående kvadrupel lever videre for Liverpool, men de vil garantert ha lettere kamper i sesonginnspurten enn denne FA-cupkvartfinalen som gikk for fullt tempo», skriver Jason Burt i The Telegraph etter Liverpools 1-0-seier på City Ground.

Han skriver at det fint kunne ha vært Forest som tok ledelsen. 

«Det kunne ha sett så annerledes ut for Nottingham Forest. Det kunne ha vært strålende - de kunne lagt lagt Liverpool på Arsenal og Leicester på listen over lagene de har slått ut i denne minneverdige cupsesongen. Kvadrupelhåpet kunne vært over om Philip Zinckernagel hadde tatt vare på den gyldne muligheten som kom bare sekunder før Diogo Jota scoret kampens eneste mål», skriver han.

«Men på en eller annen måte klarte midtbanespilleren å sette skuddet på feil side av stolpen til Alisson, og oppgjøret forsvant ut av deres hender. Liverpool utnyttet det da Jota scoret fra kloss hold - et mål som stod seg etter en VAR-sjekk. Det var utrolig tight. Forest var misfornøyde med avgjørelsen og ville senere ha et straffespark da Alisson gikk i duell med Ryan Yates». 

Burt skryter av jobben Steve Cooper har gjort i Forest. 

«Prioriteten for Championship-laget er en plass i playoffen, og supporterne sang om å klatre på tabellen da sluttsignalet gikk og Jürgen Klopp vinket til dem. Han så lettet ut og hadde all grunn til å være det. Dette var en ekte cupkamp - en styrke for turneringen».

Det smeller i april

«Bare ta en titt på Liverpools tettpakkede terminliste i april. For en hektisk, utmattende, spennende fest med alt å spille for. Først kommer Watford på besøk, før en mulig avgjørende Premier League-kamp mot Manchester City på Etihad som er klemt inn mellom to kvartfinaler mot Benfica i Champions League», skriver James Pearce i The Athletic.

«Et nytt møte med Pep Guardiolas City på Wembley i FA-cupsemien følges av Anfield-møter med gamle fiender i Manchester United og Everton før en vill måned avsluttes med en tur til Newcastle United. Skulle de slå ut Benfica, blir det også en første kamp i Champions League-semifinalen mot Bayern München eller Villarreal 26. eller 27. april». 

«Nyt roen i denne to uker lange landslagspausen, for når klubbfotballen er tilbake blir det ingen tid til å hvile», skriver han.

Også Pearce peker på at kvadrupelen er i sikte. 

«Liverpool går inn i den avgjørende delen av sesongen med en kvadrupel i sikte. Dette er uutforsket område, men Klopp er utstyrt med den bredeste troppen klubben noensinne har hatt når de skal prøve å legge flere trofeer til ligacupen som ble hentet i februar». 

Begynte med Frauendorf og Woltman

«En FA-cupsesong som begynte med spilletid for Melkamu Frauendorf og Max Woltman mot Shrewsbury har ført til en date med Kevin De Bruyne og Phil Foden. For Klopp har det vært en seks år lang odyssé som startet med Tiago Ilori, Cameron Brannagan, Joao Teixeira og Jerome Sinclair mot Exeter i 2016. Det skulle ikke bli hans siste utforskende laguttak i denne turneringen. Det å bruke 81 forskjellige spillere er ikke verst», skriver Richard Jolly i The Guardian.

SPILLETID: Melkamu Frauendorf er blant ungguttene som fikk spille tredje runde.

SPILLETID: Melkamu Frauendorf er blant ungguttene som fikk spille tredje runde.

Mens det er bredden i troppen som har vært årsaken til svake cupresultater tidligere år, er det nå snudd på hodet. 

«Klopp kan lettere rotere og gå videre. Da Forest frustrerte mannen som kjemper for fem innbyttere i Premier League, gjorde han fire bytter og satte inn Jordan Henderson, Thiago Alcantara, Takumi Minamino og Luis Diaz. Målet kom ikke direkte fra noen av dem, men evnen til å sette dem inn virket viktig. Skru tilbake tiden en måned og det så likt ut da Inter stoppet Liverpool før Klopp snudde seg mot en stjernespekket benk», skriver han.

«Dette var et variert lag. Kanskje er det bare Virgil van Dijk, Fabinho og Alisson som er del av det sterkeste laget, selv om Jotas seiersmål styrket hans aksjer om å være der. I lang tid var Roberto Firminos plass i angrepstrioen udiskutabel. Brasilianeren kan vel være den virkelige Kloppspilleren - den første store kontringspresseren, og midtpunktet i frontlinjen der kantspillerne løp rundt og scoret flere mål. Anfields favoritt falske nier befinner seg i en spesiell situasjon nå, og ikke bare på banen der han som vanlig går dypt for å hente ballen», skriver Jolly.

Gamle rivaler

«Kvartfinalen ble utkjempet av to klubber som en gang i tiden stod bak engelsk fotball sitt største sportslige rivaleri. Liverpools seier som kom etter hard kjemping takket være et sent mål av Diogo Jota, har satt opp dagens ekvivalent i semifinalene, mot Manchester City på Wembley i april. Men et gjenopplivet Nottingham Forest gikk ut av denne kampen og tenkte på hva som kunne vært», skriver Mark Critchley i Independent.

«Hva hvis Philip Zinckernagel hadde satt inn kampens største sjanse minutter før Jotas mål. Hva hvis en diskutabel straffeavgjørelse mot slutten hadde gått mot Alisson og i favør av Ryan Yates, som hadde rundet keeperen, gått i bakken og ble bedt om å reise seg. Hva hvis Forest hadde tatt tittelkandidatene i Premier League til ekstraomganger, slik det så ut til at de skulle gjøre?».

«Steve Cooper og spillerne vil spille de øyeblikkene om igjen etter å ha mistet muligheten til å spille semifinale for første gang siden 1991. Men prestasjonen hadde fortjent en ekstra halvtime og kanskje lotteriet som er straffekonk. Liverpool var det beste laget, som forventet, men måtte svette for å nå sin første FA-cupsemifinale under Jürgen Klopp», skriver Critchley.