Nå har Liverpool én fot i Women's Super League

3-0-seier på hjemmebane gjør at Liverpool FC Women nå må kollapse totalt for ikke å rykke opp denne sesongen.

Etter bare to scoringer og fem poeng på de tre siste kampene var det en antydning av nervøsitet hos Liverpool FC Women i sesonginnspurten i Women's Championship. De røde har hatt en fantastisk sesong, men begynte nok å kjenne formsterke Bristol City puste dem i nakken da resultatene gikk fra helt supert til litt mindre sterke. 

At Bristol City tapte 1-0 på bortebane mot Sheffield United lørdag kan ha gitt Matt Beards lag en form for lettelse, for i søndagens hjemmekamp mot Durham slo Liverpool til med en 3-0-seier og sørget for at de nå har én fot i Women's Super League. 

Rachel Furness ga hjemmelaget en drømmestart med sin scoring etter bare åtte minutter, før Katie Stengel doblet ledelsen like før pause. Furness scoret sitt andre mål midtveis i andre omgang og sørget for 3-0-seier på Prenton Park. 

Kan avgjøre neste uke

Liverpool FC Women har anledning til å avgjøre kampen om opprykk allerede neste uke. Da skal de nemlig spille borte mot Bristol City - det eneste laget som har mulighet til å ta igjen de røde. 

Men det skal en større kollaps til enn tap neste helg om det ikke skal bli opprykksjubel på Merseyside denne sesongen. Liverpool har 46 poeng og tre kamper igjen å spille mens Bristol City har 35 poeng med fire kamper igjen å spille. Liverpool har bedre målforskjell, og må derfor trolig tape alle sine kamper samtidig som Bristol City vinner alle sine kamper for at det ikke skal gå veien. 

Minst ett poeng i Bristol neste helg vil føre til at Liverpool kommer tilbake i det gode selskap, Women's Super League, neste sesong. Liverpool vant toppdivisjonen i 2013 og 2014, men rykket ned etter 2019/20-sesongen. 

Søndag stilte de med følgende lag: