Tre Watford-spillere sikret seg VM-billett denne uken

Flere av Watfords landslagsspillere har fått påfyll av positiv energi i forkant av kampen mot Liverpool på Anfield, men det har også vært noen som har fått VM-billetten revet ut av hendene.

Flere Watford-spillere sikret seg VM-billett på tirsdag. Men da Marokko møtte Republikken Kongo måtte noen nødvendigvis bli skuffet, for The Hornets hadde spillere på begge lag.

Etter 1-1 i den første kampen, sikret duoen Adam Masina og Imran Luoza seg VM-billetten etter at Marokko vant 4-1 på tirsdag, og 5-2 sammenlagt. Edo Kayembe måtte dermed skuffet konstatere at det ikke blir noe Qatar-VM på ham.

Masina startet kampen på venstrebacken til Marokko, mens Kayembe startet på midtbanen til Republikken Kongo. Louza var ubenyttet reserve.

En annen Watford-stjerne som fikk en positiv opplevelse var Ismaila Sarr, som sammen med Sadio Mané sikret seg VM-billetten på straffespark-konkurranse mot Egypt. Faraoene vant den første kampen 1-0, mens Senegal vant med samme siffer hjemme i Dakar, før det hele altså måtte avgjøres fra ellevemetersmerket.

Sarr var på banen i 120 minutter, tok Senegals tredje straffespark, og var den første som klarte å score i straffespark-konkurransen. 

Nigeria og Ghana spilte målløst i den første kampen. Alle Watfords tre representanter, William Troost-Ekong, Emmanuel Dennis og Peter Etebo, startet kampen. Arsenals Thomas Partey scoret først for gjestene, før Watfords Troost-Ekong utlignet på et straffespark. Selv om Nigeria presset hardt for et vinnermål var det Ghana som tok seg til VM på bortemålsregelen, og dermed måtte Watford-trioen skuffet konstatere at det ikke blir noe VM på dem. 

For å oppsummere playoff-kampene i Afrika; Tre Watford-spillere fikk VM-billett, mens fire ikke kom til VM.

King med hat-trick

En som virkelig fikk en positiv opplevelse denne uken var Joshua King, som leverte en svært god kamp og gjorde sitt første hat-trick på landslaget da Norge slo Armenia 9-0 i en privatlandskamp. 

Craig Cathcart spilte hele kampen da Nord-Irland tapte 1-0 for Ungarn i en privatlandskamp i Belfast. Hassane Kamara startet sin første kamp for Elfenbenskysten siden november 2021, da hans lag tapte 3-0 for England på Wembley.

Daniel Bachmann voktet buret for Østerrike, som klarte 2-2 mot Skottland i en privatlandskamp i Wien takket være to sene scoringer.