– Var det noen som brydde seg da Abramovich kom til Chelsea? Var det noen som brydde seg da Newcastle ble solgt?

Jürgen Klopp hinter om at engelske fotballmyndigheter bør granske nye klubbeiere mer nøye.

Jürgen Klopp sa under sin pressekonferanse fredag at det var riktig av den britiske regjeringen å fryse Roman Abromovich sine midler, og tyskeren mener at fotballmyndighetene bør granske nye klubbeiere nøye før de lar dem få kontrollen over britiske klubber. Samtidig føler han med kollegaen og landsmannen Thomas Tuchel i Chelsea.

– Jeg føler med Thomas og spillerne. De som er ansatt i Chelsea er ikke ansvarlige for dette. Det er en mann som er ansvarlig, og det er Vladimir Putin. Jeg kjenner ikke til Abramovich, men det er åpenbart at han står Putin ganske nær, så jeg mener at den britiske regjeringen gjorde det rette, sa Klopp om regjeringens sanksjoner mot Abramovich etter Russlands invasjon av Ukraina.

Den russiske oligarken forandret engelsk fotball for alltid da han tok over Chelsea i 2003, og sprøytet inn enorme pengesummer som gjorde London-klubben til en stormakt i europeisk fotball. 

Klopp ble spurt om fotballmyndighetene gjør gode nok bakgrunnssjekker når de de lar nye eiere overta klubbene.

– Jeg tror ikke det er riktig å spørre meg. Dere har vært lenger i dette landet. Brydde dere om det som skjedde? Var det noen som brydde seg da Abramovich kom til Chelsea? Var det noen som brydde seg da Newcastle ble solgt? Bryr fansen seg?

– Det er ganske opplagt hvor pengene kommer fra. Alle visste det, men vi aksepterte det. Det er vår feil.

– Det er samfunnets feil at vi aksepterte det. Nå kan vi ikke akseptere det lenger, så vi straffer dem. Men det er ikke Chelseas feil. Ikke i det hele tatt.

Fornøyd med Liverpools eiere

– Det er nå seks og et halvt år siden jeg kom hit, og fra første dag av var jeg veldig godt fornøyd med våre eiere, og i disse tider er jeg enda mer fornøyd med våre eiere.

– Eierne er der for å lede klubbene og sørge for finansielle ressurser. Vi tenker ikke på hvor pengene kommer fra. Men nå har vi begynt å tenke. Det er en god idé. Vi bør tenke mer på det.

– Jeg aner ikke hvordan bakgrunnen til nye klubbeiere blir sjekket.