– Vi snakker ikke mer om finalen

Harvey Elliott avslører at finaleseieren over Chelsea ikke har vært tema blant Liverpool-spillerne siden spillerbussen rullet ut av Wembley.

Det er tett mellom kampene for Liverpool denne vinteren, og spillerne har derfor ikke anledning til å hvile på laurbærene etter ligacuptriumfen mot Chelsea. Tenåringsstjernen Harvey Elliott forteller at han er sulten på mer suksess, etter å ha løftet sin første pokal med de røde. Derfor har spillerne allerede rettet blikket mot FA-cupkampen mot Norwich onsdag kveld. 

– Det var et sterkt øyeblikk å vinne ligacupen. Det var en tøff kamp, og jeg tror det var en meget morsom kamp å se for mennesker rundt om i verden. Vi vant til slutt, og fikk med oss trofeet hjem. Det er alltid bra å få sølvtøy å pusse, sier Elliott til Liverpoolfc.com.

Elliott var ikke i den opprinnelige finaletroppen, men fikk en plass på innbytterbenken da Thiago Alcantara pådro seg en hamstringskade under oppvarmingen. Tenåringen kom på banen i det 79. minutt, og han var ikke snauere enn at han scoret i straffespark-konkurransen. Dette var hans første store finale for klubben.

– Alt skjedde så fort. Du vet aldri hva som vil skje i fotball. Du må alltid være godt forberedt, selv om jeg deppet litt over at jeg ikke var i kamptroppen. Du må ha riktig fokus og innstilling, og ikke la ting gå inn på deg slik at det påvirker prestasjonen din. Det var en sprø dag, men vi vant, og det var det viktigste.

Tre sjanser til

Elliott mener at finaletriumfen vil gi hele laget et skikkelig løft foran sesonginnspurten.

– Det er stort bare å nå en finale. Nå ønsker vi å nå flere finaler. Vi har enda tre sjanser til å sikre oss mer sølvtøy. Vi skal kjempe skikkelig for de tre gjenværende trofeene. Alt er opp til oss selv. Vi må jobbe hardt, og kjempe som et lag for å vinne, slik at fansen får flere opplevelser som dette. Etter to år med Covid der laget ikke fikk feire Premier League-triumfen sammen med fansen, var dette noe vi lengtet etter å gjøre igjen. Vi ønsket å feire nye triumfer med fansen og alle i Liverpool.

Elliott forteller at han nøt øyeblikket.

– Vi har jobbet hardt for dette. Dette var vårt første trofé på en stund, og det var morsomt å få feire triumfen sammen med fansen. Vi feiret skikkelig etter kampen, noe vi fortjente. Men så snart vi satte oss på bussen og flyet hjem, var fokuset på onsdagens kamp. Vi snakker ikke mer om finalen, for den tilhører fortiden. Vi fokuserer kun på onsdagens kamp nå, for det er en ny viktig kamp, på veien til det som forhåpentligvis blir en ny finale.

Ikke tilbake i toppform ennå

Elliott var tilbake på banen etter sin langtidsskade da Liverpool slo ut Cardiff i forrige runde i FA-cupen. Siden den kampen har tenåringen vært involvert i tre kamper til. 

– I noen av kampene har jeg ikke spilt opp mot mitt beste, men jeg visste det ville ta litt tid å komme tilbake i toppform. Liverpool har ikke forhastet seg med å få meg tilbake, noe jeg tror vil være en stor fordel for meg på sikt. Jeg er bare glad for å være tilbake. Jeg har savnet følelsen av å gå ut på banen til jubelen fra Liverpool-fansen. Det var fem lange måneder, men nå er jeg tilbake. Skaden tilhører fortiden, og jeg føler meg sterkere nå. Jeg føler meg bedre. Jeg er spent på det som kommer.

Det er bare halvannen uke siden Liverpool fikk hard motstand fra Norwich i ligakampen mellom lagene på Anfield. Nå skal altså de to samme lagene møtes i FA-cupen.

– Jeg gleder meg til en ny kveldskamp under flomlysene på Anfield. Fansen vil være opprømte etter finaleseieren. Jeg gleder meg til å spille foran dem igjen. Vi trenger dem nok en gang. Norwich skapte litt trøbbel for oss i forrige kamp. Vi ble liggende under 1-0, og de fikk vist hvilken trussel de kan utgjøre. Men vi er stinne av selvtillit nå, og dersom vi får ryddet unna de feilene vi gjorde i forrige kamp mot dem, vinner vi forhåpentligvis denne kampen også, og målet er å holde buret rent denne gangen.